Cukinijų sezonui daržuose prasidėjus noriu pakviesti išsikepti labai gardžių cukinijų blynų su bananais.
Bananai blynams suteikia truputį saldumo, cukinijos – sultingumo. Gaunasi tikrai labai gardūs, minkšti blynai. Gamindama blynams tešlą cukraus dėjau tik truputį, tad blynai gavosi vos vos saldūs, bet jei norite tikrai saldžių blynų – cukraus berkite daugiau.
Receptas
Nelabai saldžių blynų mylėtojams – patiks.
Ingredientai
- 1 kiaušinis
- 1 bananas
- 1 mažytė cukinija
- 5 valg. š miltų
- 1 a.š vanilinio cukraus
- 150 ml pieno
- 0,5 a.š kepimo miltelių
- 1 žiupsnelis druskos
Instrukcijos
- Cukiniją sutarkuojame burokine tarkele.
- Pabarstome žiupsneliu druskos, išmaišome ir kelioms minutėms paliekame pastovėti, kad išsiskirtų sultys.
- Į dubenį įmušame kiaušinį, beriame vanilinio cukraus ir išplakame.
- Dedame bananą ir sutriname šakute.
- Išmaišome iki vientisos masės.
- Į dubenį dedame nuspaustą cukiniją.
- Išmaišome, supilame pieną ir dar kartą gerai išmaišome.
- Beriame miltus maišytus su kepimo milteliais ir užmaišome vientisą tešlą.
- Keptuvėje įkatiname šiek tiek aliejaus.
- Pilame po nepilną šaukštą tešlos suformuodami blynelius.
- Kepame po 4-5 minutes iš abiejų pusių.
Pabaiga
Bananų ir cukinijų blynai paruošti, skanaus!