Visiems labai gerai žinomas – kiaulienos karbonadas, viduje minkštas ir sultingas, o išorėje su traškia plutele. Viskas taip paprasta, kad atrodo receptas, kaip ir nereikalingas. Tačiau pažvelgus, kokių receptų dažniausiai ieškote tinklaraščio paieškoje – kiaulienos karbonadų receptas, yra tarp ieškomiausių, o šiame tinklaraštyje jo kaip tyčia ir nėra.
Šeimynai labai patinka karbonadai. Juos kepu pagal nuotaiką, kartais paprastus, kartais sugalvoju iškepti kaip nors įdomiau. Karbonadų receptus rasite – ČIA. Mano favoritai – kepti orkaitėje, bet šiandien užsinorėjome klasikinių karbonadų.
Receptas
Mėgstantiems pavalgyti skaniai ir sočiai tikrai patiks klasikinis kiaulienos karbonadas
Ingredientai
- 800 g kiaulienos nugarinės
- 2 v.š majonezo
- 1 v.š pomidorų padažo
- 1 galvutė svogūno nedidelė
- 2 skiltelės česnako
- 2 kiaušiniai
- 50 ml pieno
- 1 a.š prieskonių mišinio kiaulienai
- 1 žiupsnelis druskos
- 1 stiklinė maltų džiūvesėlių
Instrukcijos
- Kiaulienos nugarinę supjaustome pjausniais, išmušame mėsos muštuku.
- Į dubenėlį dedame majonezą, pomidorų padažą, prieskonius, smulkia tarkele įtarkuojame česnako skilteles, burokine – galvutę svogūno ir gerai išmaišome.
- Pasiruoštu marinatu ištepame išmuštus kiaulienos nugarinės pjausnius ir paliekame kelioms minutėms pasimarinuoti.
- Dubenėlyje su žiupsneliu druskos ir pienu išplakame kiaušinius.
- Imame marinatu išteptus, išmuštus kiaulienos nugarinės pjausnius, kiekvieną pamirkome kiaušinių ir pieno plakinyje, apvoliojame maltuose džiūvesėliuose.
- Kepame keptuvėje įkaitintame aliejuje po 4-6 minutes iš abiejų pusių.
Pabaiga
Kiaulienos nugarinės karbonadai paruošti, patiekiame su mėgiamu garnyru. Skanaus!