Lengvai pagaminamos, daugeliui ko gero ir labai gerai žinomos, salotos, kurių sunku atsisakyti: kopūstai, morkos, obuoliai.
Man šios salotos labai skanios ir vienos, o šeimynai jos patinka patiektos kaip garnyras prie įvairių mėsos/žuvies patiekalų.
Receptas
Ingredientai
- 1/2 baltagūžio kopūsto jauno derliaus
- 2 morkos
- 2 obuoliai vidutinio saldumo
- 1 agurkas trumpavaisis
- 100 g fermentinio sūrio
- 1 žiupsnelis druskos
- 1 žiupsnis svogūnų laiškų smulkintų
- 2 v.š majonezo
Instrukcijos
- Kopūstą, morkas, agurką supjaustome smulkesniais šiaudeliais.
- Obuolius, fermentinį sūrį – smulkesniais kubeliais.
- Visus pjaustytus ingredientus beriame į dubenį.
- Pabarstome druska, įdedame majonezo ir gerai išmaišome.
Pabaiga
Kopūstų, morkų ir obuolių salotos paruoštos, skanaus!