Be galo gardus, tad idealiai tiks artėjančioms šv. Kalėdoms ar kitoms šventėms.
Minkšto ir puraus biskvito tortas su grietinės kremu pagardintas miško uogų skonio žėlė gabaliukais, kurie tortui suteikė gaivumo. Mėgstantiems drėgnus tortus tikrai patiks.
Receptas
Šventėmis kvepiantis, nuostabaus skonio biskvitinis medaus tortas su žėlė gabaliukais.
Ingredientai
Biskvitų tešlai:
- 3 kiaušiniai
- 180 g sviesto
- 10 v.š miltų su kaupu
- 1 a.š kepimo miltelių
- 7 v.š rudojo cukraus
- 7 v.š medaus
- 1/2 a.š prieskonių mišinio meduoliams
- 1/2 a.š citrinos žievelės tarkuotos
Pertepimui:
- 600 g grietinės riebios
- 3 v.š citrinos sulčių
- 5 v.š cukraus 3
- 3 a.š vanilinio cukraus
- 1 v.š želatinos
- 50 ml vaisių sulčių
- 1 pakelio žėlė
Instrukcijos
- Pagal gamintojo rekomendacijas pasiruošiame žėlė.
- Sustingusią supjaustome nedideliais gabalėliais.
- Puode ant silpnos ugnies išlydome sviestą, beriame rudąjį cukrų, išmaišome ir šildome kol cukrus ištirps.
- Įdedame medaus, beriame prieskonių mišinio meduoliams, išmaišome ir trumpai pašildome ant silpnos ugnies.
- Atvėsiname iki kambario temperatūros.
- Kiaušinius išplakame iki pūrumo.
- Sumaišome su cukrumi ir medumi tirpintu sviestu.
- Beriame tarkuotą citrinos žievelę, persijotus miltus maišytus su kepimo milteliais ir užmaišome vientisą tešlą, kurią supilame į sviestu pateptą ir manų kruopomis pabarstytą kepimo formą.
- Kepame iki 180 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje apie 40-45 minutes.
- Iškepusį biskvitą atvėsiname ir padaliname į tris arba keturias dalis.
- Želatiną išbrinkiname vaisių sultyse ir pašildome karšto vandens vonelėje.
- Grietinę išplakame kartu su paprastu ir vaniliniu cukrumi, citrinos sultimis ir pašildyta želatina.
- Dedame į šaldytuvą geram pusvalandžiui šiek tiek sustingti, prieš tepdami grietinės kremą gerai permaišome.
- Imame biskvitą, pilame grietinės kremo, ant viršaus beriame žėlė gabalėlių, užpilame dar grietinės kremo ir dedame biskvitą.
- Kartojame – pilame grietinės kremo, beriame žėlė gabalėlių ir užpilame dar grietinės kremo.
- Uždedame paskutinį biskvitą, supilame likusį grietinės kremą.
- Dedame į šaldytuvą nakčiai.
Pabaiga
Biskvitinis tortas „Medutis” paruoštas, skanaus!
Receptas buvo publikuotas ir tinklaraštyje Biskvitinis medaus tortas.