Balandėlių sriuba

Autorius:
Loreta

Pasiilgusiems balandėlių skonio, tačiau vis nerandantiems laiko jų pasigaminti, siūlau išsivirti šios labai gardžios, sočios ir tirštos balandėlių sriubos, kurios skonis išties primena balandėlius.

Receptas

Jauki, šildanti, sodraus skonio balandėlių sriuba, kuri patiks ir mažiems ir dideliems valgytojams.
Porcijos 6
Paruošti 15 min
Kepti 30 min

Ingredientai

  • 400 g kiaulienos kumpio malto
  • 1 galvutė svogūno
  • 3 morkos
  • 3 skiltelės česnako
  • 4 v.š pomidorų padažo
  • 80 g ryžių basmati
  • 1/2 kopūsto šviežio
  • 4 bulvės
  • 1500 ml sultinio švelniai sūdyto
  • 3 lapeliai lauro
  • 1 pundelis svogūnų laiškų
  • 5 žirneliai kvapiojo pipiro
  • 1/2 a.š saldžios paprikėlės maltos
  • 1 a.š universalaus prieskonių mišinio
  • 1 v.š alyvuogių aliejaus ypač tyro

Instrukcijos

  • Puode įkaitiname aliejų, dedame maltą kiaulienos kumpį, pabarstome druska, malta saldžiąja paprikėle, įspaudžiame česnako skilteles, išmaišome ir keletą minučių pakepiname.
  • Beriame smulkiai kapotą svogūną, burokine tarkele tarkuotas morkas, pabarstome universalaus prieskonių mišiniu, išmaišome ir kepiname kol daržovės suminkštės.
  • Įdedame pomidorų padažo, išmaišome ir dar keletą minučių pakepiname.
  • Užpilame švelniai sūdytu sultiniu ir užviriname.
  • Ryžius gerai perplauname su vandeniu, bulves supjaustome kubeliais, šviežią baltagūžį kopūstą – šiaudeliais.
  • Sultiniui užvirus beriame perplautus ryžius, išmaišome ir nuo užvirimo pradžios verdame apie 8 minutes.
  • Sudedame smulkiais kubeliais pjaustytas bulves, šiaudeliais pjaustytą kopūstą, smulkintus svogūnų laiškus, beriame kvapiojo pipiro žirnelius, išmaišome.
  • Ant viršaus dedame keletą lauro lapelių ir dar verdame apie 10-12 minučių, kol bulvės ir kopūstai suminkštės.

Pabaiga

Balandėlių sriuba paruošta, jei mėgstate prieš patiekiant pagardinkite grietine. Skanaus!

Daugiau