Ankstyvų pusryčių aš nemėgstu, bet vėlyvų ir dar tokių – niekada negalėčiau atsisakyti. Mėgstu įvairiomis kiaušinių užtepėlėmis paįvairinti savo pusryčių, o gal labiau priešpiečių, sumuštinius.
Ši užtepėlė viena mano mėgstamiausių, kuriai šviežias agurkėlis suteikia ir gaivumo, ir traškumo. Ją tepu ant paskrudinto batono riekelių, užtenka maždaug 2-3 sumuštiniams.
Receptas
Ši kietai virtų kiaušinių ir tuno užtepėlė su šviežiu agurku ir konservuotais žirneliais tikrai patiks sočių pusryčių mylėtojams.
Ingredientai
- 1 kietai virtas kiaušinis
- 4 v.š konservuotų žirnelių
- 80 g tuno konservuoto savo sultyse
- 1 trumpavaisis agurkėlis
- 1 v.š majonezo
- 1 žiupsnis smulkintų krapų
- 1 žiupsnis smulkintų laiškinių svogūnų
- 1 žiupsnelis druskos
- 1 žiupsnelis maltų kvapiųjų pipirų
Instrukcijos
- Į dubenį beriame konservuotus žirnelius, tuną, smulkiai pjaustytus agurką ir kietai virtą kiaušinį, žalumynus.
- Pabarstome druska, maltais kvapiaisiais pipirais, įdedame majonezo ir išmaišome.
Pabaiga
Pasiruoštą užtepėlę tepame ant paskrudinto batono riekelių. Skanaus!