Išorėje traškūs, o viduje minkšti ir labai sultingi. Būtent tokie yra šie avižiniai vištienos kepsneliai. Juos valgydami, net nesuprasite, kad juose yra avižų dribsnių.
Receptas
Vištienos patiekalų mylėtojų abejingų tikrai nepaliks ir šie ypač skanūs, lengvai pagaminami avižiniai vištienos kepsneliai.
Ingredientai
- 500 g vištos šlaunelių mėsos be odos ir kaulų
- 5 v.š pilno grūdo greitai paruošiamų avižų dribsnių
- 3 kiaušiniai
- 5 skiltelės česnako
- 1 v.š su kaupu majonezo
- 1 a.š prieskonių mišinio vištienai su raudonąja paprikėle
- 1 žiupsnelio maltų kvapiųjų pipirų
- 1 žiupsnelio druskos
- 30 ml aliejaus kepimui
Instrukcijos
- Vištos šlaunelių mėsą be odos ir kaulų labai smulkiai sukapojame.
- Dubenėlyje sumaišome vieną kupiną valgomąjį šaukštą majonezo su prieskoniais vištienai, smulkia tarkele tarkuotas česnako skilteles.
- Pasiruoštą marinatą užpilame ant kapotų vištos šlaunelių mėsos, pabarstome druska, maltais kvapiaisiais pipirais, gerai išmaišome ir paliekame kelioms minutėms pasimarinuoti.
- Dubenyje išplakame kiaušinius, beriame viso grūdo avižų dribsnius, išmaišome ir paliekame kelioms minutėms išbrinkti.
- Į dubenį su brinkintais avižų dribsniais dedame pasimarinavusią smulkiai kapotą vištos šlaunelių mėsą ir gerai išmaišome.
- Keptuvėje įkaitiname aliejų.
- Šaukštu, suformuodami kepsnelius, dedame pasiruoštos masės.
- Kepame po 6-8 minutes iš abiejų pusių.
Pabaiga
Avižiniai vištienos kepsneliai paruošti, patiekiame su mėgiamu garnyru. Skanaus!