Balta mišrainė su rūkyta vištiena

Autorius:
Loreta

Balta mišrainė tinka visur ir visada, o ypač, bent jau man, jos norisi ant šv. Kalėdų ar Naujųjų metų sutiktuvių vaišių stalo. Žinoma, dažniau norisi tos tikros tradicinės naminės baltos mišrainės, kurią gaminu TAIP, bet kartais patinka baltą mišrainę atrasti naujai ir pagaminti truputėlį įdomiau.

Šį kartą gaminau su rūkyta vištiena, nors planas buvo gaminti su rūkyta kalakutiena, nes šios mišrainės idėją užmačiau, būtent pas vienus kalakutų augintojus soc. tinkluose, bet nepasisekė – kalakutienos pirkti negavau. Bet ir su rūkyta vištiena buvo labai skanu.

Receptas

Majonezinis šedevras šventėms – naminė balta mišrainė įdomiau.
Porcijos 6
Paruošti 15 min

Ingredientai

  • 4 bulvės virtos su lupena
  • 4 morkos virtos
  • 4 kiaušiniai kietai virti
  • 2 vištos ketvirčiai rūkyti
  • 4 agurkėliai marinuoti
  • 1 skardinė žirnelių konservuotų
  • 2 obuoliai
  • 1/3 poro
  • 3 v.š majonezo
  • 1 a.š garstyčių angliškų
  • 1 žiupsnis druskos
  • 1 žiupsnelis pipirų maltų kvapiųjų

Instrukcijos

  • Į dubenį beriame panašaus dydžio gabalėliais pjaustytus virtas bulves, morkas, kiaušinius, marinuotus agurkėlius, rūkytą vištieną.
  • Beriame konservuotus žirnelius, pjaustytą porą, burokine tarkele tarkuotus obuolius.
  • Įdedame majonezo, angliškų garstyčių, pabarstome druska, maltais kvapiaisiais pipirais ir gerai išmaišome.

Pabaiga

Balta mišrainė su rūkyta vištiena paruošta, skanaus!

Daugiau