Balta naminė mišrainė

Autorius:
Loreta

Balta naminė mišrainė, kurią, tikriausiai, mokame skaniai pagaminti visi, tačiau būtent taip paruošta – man yra pati skaniausia.

Mano “slaptas” baltos naminės mišrainės ingredientas yra obuolys. Jei tik turiu, būtinai, įpjaustau vieną didesnį arba du mažesnius antaninius obuolius. Gaunasi labai gardi balta naminė mišrainė.

Receptas

Patiks tradicinės baltos naminės mišrainės mylėtojams.
Porcijos 6
Paruošti 5 min

Ingredientai

  • 4 kietai virti kiaušiniai
  • 4 vidutinio dydžio virtos morkos
  • 6 nedidelės virtos bulvės
  • 1 skardinė konservuotų žirnelių
  • 1 rūgštesnis obuolys
  • 4 nedideli marinuoti agurkėliai
  • 200 g "Daktariškos" dešros
  • 4 v.š majonezo
  • 2 v.š grietinės
  • 1 žiupsnelio druskos
  • 1 žiupsnelio maltų kvapiųjų pipirų
  • 1 žiupsnio smulkintų krapų

Instrukcijos

  • Virtas ir būtinai gerai atvėsusias bulves ir morkas nulupame ir supjaustome smulkiais kubeliais.
  • Atvėsusius kietai virtus kiaušinius perpjauname pusiau, išimame kiaušinių trynius. Kiaušinių baltymus supjaustome kubeliais, trynius atidedame padažui.
  • Marinuotus agurkėlius, “Daktarišką” dešrą smulkiai supjaustome.
  • Obuolį nulupame ir supjaustome kubeliais.
  • Šakute sutriname kiaušinių trynius.
  • Dubenėlyje sumaišome trintus kiaušinių trynius su majonezu ir grietine.
  • Į gilesnę lėkštę ar dubenį beriame konservuotus žirnelius (be skysčio) ir visus pjaustytus ingredientus.
  • Įdedame pasiruošto padažo, pabarstome druska, maltais kvapiaisiais pipirais.
  • Labai gerai išmaišome.

Pabaiga

Jei mėgstate ant viršaus užberkite smulkintų krapų. Balta naminė mišrainė paruošta. Prieš patiekiant rekomenduočiau bent 1-2 valandas palaikyti šaldytuve. Skanaus!

Daugiau