Bananų ir cukinijų blynai

Autorius:
Loreta

Cukinijų sezonui daržuose prasidėjus noriu pakviesti išsikepti labai gardžių cukinijų blynų su bananais.

Bananai blynams suteikia truputį saldumo, cukinijos – sultingumo. Gaunasi tikrai labai gardūs, minkšti blynai. Gamindama blynams tešlą cukraus dėjau tik truputį, tad blynai gavosi vos vos saldūs, bet jei norite tikrai saldžių blynų – cukraus berkite daugiau.

Receptas

Nelabai saldžių blynų mylėtojams – patiks.
Porcijos 4
Paruošti 10 min
Kepti 15 min

Ingredientai

  • 1 kiaušinis
  • 1 bananas
  • 1 mažytė cukinija
  • 5 valg. š miltų
  • 1 a.š vanilinio cukraus
  • 150 ml pieno
  • 0,5 a.š kepimo miltelių
  • 1 žiupsnelis druskos

Instrukcijos

  • Cukiniją sutarkuojame burokine tarkele.
  • Pabarstome žiupsneliu druskos, išmaišome ir kelioms minutėms paliekame pastovėti, kad išsiskirtų sultys.
  • Į dubenį įmušame kiaušinį, beriame vanilinio cukraus ir išplakame.
  • Dedame bananą ir sutriname šakute.
  • Išmaišome iki vientisos masės.
  • Į dubenį dedame nuspaustą cukiniją.
  • Išmaišome, supilame pieną ir dar kartą gerai išmaišome.
  • Beriame miltus maišytus su kepimo milteliais ir užmaišome vientisą tešlą.
  • Keptuvėje įkatiname šiek tiek aliejaus.
  • Pilame po nepilną šaukštą tešlos suformuodami blynelius.
  • Kepame po 4-5 minutes iš abiejų pusių.

Pabaiga

Bananų ir cukinijų blynai paruošti, skanaus!

Daugiau