Baršteliai su vištiena

Autorius:
Loreta

Šiais metais pavyko užsiauginti ir burokėlių. Tad keletą pirmųjų namo parsineštų burokėlių iš daržo lysvės nukeliavo į sriubą. Burokėlių lapų, jei jie gražūs ir sveiki, niekada neišmetu.

Mažesnius sunaudoju salotoms, o didesni sėkmingai keliauja į sriubą. Virdama tokią burokėlių ir jų lapų sriubą visuomet įspaudžiu ir citrinos sulčių, nes šeimynai patinka silpnai jaučiamas “rūgštelės” skonis. Jei nemėgstate burokėlių sriubos “su rūgštele” – citrinos sulčių nepilkite.

Receptas

Tirštų sriubų "su rūgštele" mylėtojams tikrai patiks.
Porcijos 4
Paruošti 10 min
Kepti 30 min

Ingredientai

Puodui sriubos, kurios užteks keturių asmenų šeimai, dviems suaugusiems ir dviems vaikams, pagaminti reikės:

  • 1 gabalėlio vištos krūtinėlės filė
  • 4 jaunų burokėlių
  • 1 ryšulėlio burokėlių lapelių
  • 3 vidutinio dydžio bulvių
  • 2 vidutinio dydžio morkų
  • 1 nedidelės svogūno galvutės
  • 1500 ml švelniai sūdyto vištienos sultinio
  • 1 v.š džiovintų prieskoninių daržovių mišinio
  • 1 v.š sviesto
  • 3 v.š citrinos sulčių
  • 1 žiupsnio druskos
  • 6 kvapiojo pipiro žirnelių
  • 4 lauro lapelių

Instrukcijos

  • Burokėlius ir morkas sutarkuojame burokine tarkele.
  • Vištos krūtinėlės filė smulkiai supjaustome.
  • Bulves ir svogūną supjaustome kubeliais.
  • Burokėlių kotelius ir lapelius supjaustome.
  • Puode išlydome sviestą.
  • Dedame smulkiai pjaustytą vištienos krūtinėlės filė, pabarstome druska ir keletą minučių pakepiname.
  • Beriame kapotą svogūną ir trumpai pakepiname.
  • Dedame burokine tarkele tarkuotą morką, burokėlius, išmaišome ir kepiname kol suminkštės.
  • Beriame pjaustytus burokėlių lapus, išmaišome ir dvi tris minutes pakepiname.
  • Užpilame švelniai sūdytu sultiniu, beriame prieskoninių daržovių mišinio.
  • Dedame pjaustytas bulves, lauro lapelius, kvapiojo pipiro žirnelius.
  • Verdame apie 8 minutes, maždaug tiek, kol suminkštės bulvės.
  • Įspaudžiame citrinos sulčių, išmaišome ir dar keletą minučių paverdame.

Pabaiga

Baršteliai su vištiena paruošti, jei mėgstate – prieš patiekiant pagardinkite grietine. Skanaus!

Daugiau