Šiais metais pavyko užsiauginti ir burokėlių. Tad keletą pirmųjų namo parsineštų burokėlių iš daržo lysvės nukeliavo į sriubą. Burokėlių lapų, jei jie gražūs ir sveiki, niekada neišmetu.
Mažesnius sunaudoju salotoms, o didesni sėkmingai keliauja į sriubą. Virdama tokią burokėlių ir jų lapų sriubą visuomet įspaudžiu ir citrinos sulčių, nes šeimynai patinka silpnai jaučiamas “rūgštelės” skonis. Jei nemėgstate burokėlių sriubos “su rūgštele” – citrinos sulčių nepilkite.
Receptas
Tirštų sriubų "su rūgštele" mylėtojams tikrai patiks.
Ingredientai
Puodui sriubos, kurios užteks keturių asmenų šeimai, dviems suaugusiems ir dviems vaikams, pagaminti reikės:
- 1 gabalėlio vištos krūtinėlės filė
- 4 jaunų burokėlių
- 1 ryšulėlio burokėlių lapelių
- 3 vidutinio dydžio bulvių
- 2 vidutinio dydžio morkų
- 1 nedidelės svogūno galvutės
- 1500 ml švelniai sūdyto vištienos sultinio
- 1 v.š džiovintų prieskoninių daržovių mišinio
- 1 v.š sviesto
- 3 v.š citrinos sulčių
- 1 žiupsnio druskos
- 6 kvapiojo pipiro žirnelių
- 4 lauro lapelių
Instrukcijos
- Burokėlius ir morkas sutarkuojame burokine tarkele.
- Vištos krūtinėlės filė smulkiai supjaustome.
- Bulves ir svogūną supjaustome kubeliais.
- Burokėlių kotelius ir lapelius supjaustome.
- Puode išlydome sviestą.
- Dedame smulkiai pjaustytą vištienos krūtinėlės filė, pabarstome druska ir keletą minučių pakepiname.
- Beriame kapotą svogūną ir trumpai pakepiname.
- Dedame burokine tarkele tarkuotą morką, burokėlius, išmaišome ir kepiname kol suminkštės.
- Beriame pjaustytus burokėlių lapus, išmaišome ir dvi tris minutes pakepiname.
- Užpilame švelniai sūdytu sultiniu, beriame prieskoninių daržovių mišinio.
- Dedame pjaustytas bulves, lauro lapelius, kvapiojo pipiro žirnelius.
- Verdame apie 8 minutes, maždaug tiek, kol suminkštės bulvės.
- Įspaudžiame citrinos sulčių, išmaišome ir dar keletą minučių paverdame.
Pabaiga
Baršteliai su vištiena paruošti, jei mėgstate – prieš patiekiant pagardinkite grietine. Skanaus!