Bulvės ir kiauliena vienoje skardoje

Autorius:
Loreta

Vienos skardos patiekalai neretai būna tikras išsigelbėjimas – ne tik tada, kai nesinori praleisti daug laiko virtuvėje sukinėjantis prie puodų, bet ir kai namiškių pageidavimai išsiskiria.

Štai mūsų šeimoje – vyras labai mėgsta šonkauliukus, o vaikams – labiau patinka mėsytė be kaulo. Tad šis receptas – tikras kompromisas, nes vienoje skardoje, kartu su visų mėgstamomis bulvėmis, kepa ir sultingi šonkauliukai, ir minkšta kiauliena be kaulo.

Receptas

Kai norisi sočiai ir skaniai – bulvės ir kiauliena vienoje skardoje.
Porcijos 6
Paruošti 15 min
Kepti 2 valandų 15 min

Ingredientai

Vienos skardos patiekalui, kurio užteks keturių asmenų šeimai, dviems suaugusiems ir dviems vaikams, bei dar liks ir kitam kartui, pagaminti reikės:

  • 700 g kiaulienos sprandinės
  • 600 g kiaulienos šonkaulių mėsingų
  • 1 v.š pomidorų padažo
  • 2 v.š majonezo
  • 1 v.š pikantiškų prieskonių mišinio
  • 3 galvutės svogūno
  • 1 žiupsnelis kvapiųjų pipirų maltų
  • 1 žiupsnelis druskos

Bulvėms:

  • 10 bulvių vidutinio dydžio
  • 5 skiltelės česnako
  • 1 v.š majonezo
  • 1 v.š pomidorų padažo
  • 1 a.š universalaus prieskonių mišinio

Instrukcijos

  • Pirmiausia pasiruošiame marinatą mėsai – dubenėlyje sumaišome majonezą ir pomidorų padažą, burokine tarkele įtarkuojame vieną galvutę svogūno, beriame pikantiškų prieskonių mišinio ir gerai išmaišome.
  • Kiaulienos sprandinę supjaustome panašaus dydžio gabaliukais, panašiai kaip šašlykams.Didesnę dalį pasiruošto marinato užpilame ant kiaulienos sprandinės gabaliukų, gerai sumaigome, panašiai taip, kaip šašlykams.Kiaulienos šonkauliukus ištepame pasiruoštu marinatu.Mėsą paliekame marinuotis bent 3-4 valandoms, o geriausia nakčiai šaldytuve.

Ruošiame bulves

  • Į dubenį dedame nusausintas bulvių puseles, po šaukštą majonezo ir pomidorų padažo, beriame mėgiamus prieskonius, įspaudžiame česnako skilteles ir labai gerai išmaišome.
  • Kepimo skardą patepame aliejumi, dedame marinuotus kiaulienos sprandinės gabalėlius, šonkaulius, bulves, pjaustytus svogūnus.
  • Pabarstome druska, maltais kvapiaisiais pipirais.
  • Kepimo skardą uždengiame folija.
  • Kepame iki 150 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje apie 2 valandas.
  • Nuimame foliją ir dar kepame apie 10-15 minučių iki 220 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje.

Pabaiga

Bulvės ir kiauliena vienoje skardoje paruoštos, patiekiame su mėgiama mišraine ar salotomis.Skanaus!

Daugiau