Bulviniai švilpikai su varške

Autorius:
Loreta

Taip, tai nėra tradiciniai bulviniai švilpikai, bet mūsų šeimai tokie patinka labiau. Nuo to karto kai gamindama švilpikus į virtų bulvių masę pabandžiau įmaišyti varškės – švilpikus dažniau gaminu būtent taip. Įmaišius į tešlą varškės švilpikai gaunasi traškūs išorėje, o viduje būna minkštučiai ir labai gardūs. Jei nebandėte dar taip gaminti – būtinai pabandykite. Nepasigailėsite.

Bulves švilpikams, būtinai su lupena, stengiuosi išsivirti iš vakaro, tad sekančią dieną juos pagaminti pavyksta labai greitai. Taip pat, ne kartą yra tekę gaminti švilpikus ir su vakarykšte bulvių koše. Jei turite likusios nuo vakaro galite drąsiai gaminti. Bus labai skanu.

Receptas

Šie orkaitėje kepti bulviniai švilpikai su varške tikrai patiks mėgstantiems sočius bulvių patiekalus.
Porcijos 4
Paruošti 25 min
Kepti 25 min

Ingredientai

  • 9 vidutinio dydžio bulvių
  • 1 stiklinės miltų
  • 300 g riebios varškės
  • 1 kiaušinio
  • 1 žiupsnio druskos
  • 30 ml aliejaus

Instrukcijos

  • Su lupena virtas ir jau atvėsusias bulves nulupame ir sutarkuojame smulkia tarkele.
  • Į dubenį dedame tarkuotas bulves, varškę, beriame miltus, pabarstome druska ir įmušame kiaušinį.
  • Išmaišome ir išminkome tešlą.
  • Imame gabalėlį tešlos, kurį dedame ant miltais pabarstyto paviršiaus, šiek tiek pakočiojame, supjaustome rombais, visai kaip skrylius.
  • Dedame ant kepimo skardos, jei kepimo skarda linkusi pritraukti kepiniu – naudokite kepimo popierių.
  • Kiekvieną švilpiką aptepame aliejumi ir kepame iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 15 minučių, apverčiame ir dar kepame 10-12 minučių.

Pabaiga

Bulviniai švilpikai su varške paruošti. Bent mūsų šeimai juos skaniausia valgyti tiesiog pabarsčius  šviežiais smulkintais krapais su grietine ar grietinės ir sviesto padažu. Skanaus!

Daugiau