Labai gardi, jaunų burokėlių lapelių sriuba su maltos mėsos kukuliais. Tikras vasaros jaukumas ir skanumas lėkštėje. Man primenantis vaikystę ir močiutės žaliuosius barščius, gausiai pagardintus rūgštynėmis, kurių sode visada būdavo apstu.
Aš rūgštynių neauginu, tad sriubą verdu tik iš jaunų burokėlių lapelių. Su kuriais į puodą kartu nukeliauja ir švieži daržo žalumynai, pirmosios ankstyvosios bulvės bei morkos, o norėdama išgauti sriubos su lengva rūgštele skonį, virimo pabaigoje įpilu ir šiek tiek obuolių acto arba įspaudžiu citrinos sulčių.
Gaunasi išties labai skani ir soti, tikra vasaros daržo sriuba, kurią ypatingai mėgsta abu mano berniukai.
Receptas
Patiks mėgstantiems sočias ir tirštas, su lengva rūgštele, sriubas.
Ingredientai
- 1 pundelio burokėlių lapelių
- 1 pundelio krapų
- 1 pundelio svogūnų laiškų
- 5 bulvių
- 1 morkos
- 1500 mililitrų vandens
- 1 žiupsnio druskos
- 1 arbatinio šaukštelio prieskoninių daržovių mišinio
- 6 kvapiojo pipiro žirnelių
- 1 valgomojo šaukšto obuolių acto
- 1 valgomojo šaukšto grietinės
Mėsos kukuliams:
- 200 gramų malto kiaulienos kumpio
- 1 kiaušinio
- 1 saujos smulkintų žalumynų
- 1 žiupsnelio maltų kvapiųjų pipirų
- 1 žiupsnelio druskos
Instrukcijos
- Į dubenį dedame maltą kiaulienos kumpį, beriame smulkintus žalumynus, pabarstome druska, maltais kvapiaisiais pipirais, imušame kiaušinį.
- Išminkome, iš pasiruoštos masės suformuojame nedidelius, vieno kąsnio kukuliukus.
- Puode užviriname pasūdytą vandenį, beriame kvapiojo pipiro žirnelius, prieskoninių daržovių mišinio ir sudedame maltos mėsos kukulius. Jiems iškilus į paviršių verdame apie 5-8 minutes.
- Į verdantį puodą su maltos mėsos kukuliais sudedame pjaustytus burokėlių lapelius, bulves, morkas. Verdame apie 10-12 minučių.
- Beriame smulkintus krapus, svogūnų laiškus, įpilame obuolių acto ir dar keletą minučių paverdame.
Pabaiga
Jei mėgstate – virimo pabaigoje į puodą su sriuba įdėkite šaukštą grietinės ir išmaišykite. Sriuba bus šviesesnės spalvos, skanaus!