Jau, kad parsinešiau šiandien gražuolę cukiniją iš daržo, tad teko ir galvoti, ką čia skanaus su ja nuveikus. Sugalvojau kepti kepsnelius. Orkaitėje kepti cukinijos, varškės ir vištienos kepsneliai gavosi labai gardūs, ypatingai patiko vaikams. Juos patiekiau su virtomis ir orkaitėje apkeptomis bulvytėmis bei agurkiniu padažu. Iš valgytojų lėkščių dingo tiesiog akimirksniu.
Receptas
Minkštų ir sultingų vištienos kepsnelių mylėtojams tikrai patiks.
Ingredientai
- 2 vištienos filė
- 300 g pusriebės varškės
- 1 jaunos cukinijos
- 1 kiaušinio
- 1 a.š prieskonių mišinio "Persiladas"
- 2 skiltelių česnako
- 1 žiupsnio druskos
Instrukcijos
- Vištienos krūtinėlės filė smulkiai supjaustome.
- Cukiniją sutarkuojame burokine tarkele, pabarstome druska, išmaišome ir paliekame kelioms minutėms pastovėti, kad išsiskirtų sultys.
- Į dubenį dedame pjaustytą vištienos krūtinėlės filė, varškę, nuspaustą tarkuotą cukiniją, beriame prieskonių mišinio "Persiladas", tarkuotas česnako skilteles, įmušame kiaušinį.
- Pabarstome druska ir gerai išmaišome.
- Su šaukštu imame šiek tiek pasiruoštos masės ir dedame ant kepimo indo suformuodami norimo dydžio ir formos kepsnelį.
- Kepame iki 180 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje apie 35-40 minučių.
Pabaiga
Cukinijos, varškės ir vištienos kepsneliai paruošti, patiekiame su mėgiamu garnyru ir padažu, skanaus!