Cukinijų apkepas su vištiena

Autorius:
Loreta

Ir pietums, ir vakarienei – ypač lengvai pagaminamas cukinijų apkepas su vištiena ir sūriu.

Be miltų ar bulvių, toks vasariškai lengvas, bet kartu ir neįtikėtinai sotus. Skanus tiek šiltas, tiek jau atvėsęs.

Receptas

Mėgstantiems minkštus bei sultingus apkepus – garantuotai patiks.
Porcijos 4
Paruošti 10 min
Kepti 50 min

Ingredientai

  • 1 cukinija nedidelė
  • 4 kiaušiniai
  • 150 g mocarelos sūrio
  • 3 v.š grietinės
  • 500 g vištos krūtinėlės filė
  • 1 sauja žalumynų smulkintų
  • 1/2 a.š druskos
  • 1 a.š universalaus prieskonių mišinio
  • 1 a.š prieskonių mišinio vištienai
  • 2 skiltelės česnako
  • 10 g sviesto
  • 1 žiupsnis manų kruopų

Instrukcijos

  • Cukiniją sutarkuojame burokine tarkele, pabarstome druska, išmaišome ir paliekame kelioms minutėms pastovėti, kad išsiskirtų sultys.
  • Vištos krūtinėlės filė supjaustome gabalėliais, pabarstome prieskonių mišiniu vištienai, dedame tarkuotas česnako skilteles, išmaišome ir paliekame kelioms minutėms pastovėti kol pasiruošime kitus ingredientus.
  • Į dubenį įmušame kiaušinius, įdedame grietinės, beriame universalaus prieskonių mišinio ir išplakame.
  • Kiaušinių ir grietinės plakinį užpilame ant suprieskoniuotos vištos krūtinėlės gabalėlių.
  • Beriame tarkuotą mocarelos sūrį, smulkintus žalumynus, dedame nuspaustą cukiniją ir gerai išmaišome.
  • Kepimo formą patepame sviestu, pabarstome manų kruopomis.
  • Tolygiai paskirstydami sudedame pasiruoštą masę.
  • Jei norisi daugiau sūrio – ant viršaus užberiame dar šiek tiek tarkuoto sūrio.
  • Kepame iki 170 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje apie 45-50 minučių.

Pabaiga

Cukinijų apkepas su vištiena ir sūriu paruoštas, patiekiame su šviežiomis daržovėmis ar mėgiamomis salotomis, skanaus!

Daugiau