Socialiniuose tinkluose užmatyta keptų cukinijų užtepėlės idėja, kurią buvo labai smalsu išbandyti. Orginaliame recepte cukinija tiesiog pakepinama ir sutrinama su lydytu sūreliu ir pora skilelių česnako.

Aš dariau kiek kitaip – nedėjau česnako, papildomai pakepinau galvutę svogūno su morkomis, o gamindama kitą kartą, ko gero, įdėčiau dar ir paprikos. Manau šiai užtepėlei ji labai tiktų.
Receptas

Cukinijų mylėtojai liks sužavėti – keptų cukinijų užtepėlė su lydytu sūreliu.
Ingredientai
- 1 cukinija nedidelė
- 90 g lydyto sūrelio tepamo
- 2 morkos nedidelės
- 1 galvutė svogūno
- 1 žiupsnis žalumynų smulkintų
- 1 žiupsnelis druskos
- 1 žiupsnelis kvapiųjų pipirų maltų
- 10 ml aliejaus saulėgrąžų
Instrukcijos
- Svogūną, cukiniją supjaustome.
- Morkas sutarkuojame burokine tarkele.
- Keptuvėje įkaitiname šiek tiek aliejaus, dedame burokine tarkele tarkuotas morkas, pjaustytą svogūną.
- Pabarstome druska, maltais kvapiaisiais pipirais ir kepiname kol morkos ir svogūnai suminkštės.
- Sudedame pjaustytą cukiniją, išmaišome ir kepiname kol cukinija suminkštės.
- Dedame į indą ir atvėsiname.
- Įdedame lydyto sūrelio, beriame smulkintus žalumynus ir sutriname el. trintuvu iki vientisos masės.
Pabaiga
Cukinijų užtepėlė paruošta, tepame ant paskrudintos duonos riekelių. Skanaus!