Cukinijų užtepėlė

Autorius:
Loreta

Socialiniuose tinkluose užmatyta keptų cukinijų užtepėlės idėja, kurią buvo labai smalsu išbandyti. Orginaliame recepte cukinija tiesiog pakepinama ir sutrinama su lydytu sūreliu ir pora skilelių česnako.

Aš dariau kiek kitaip – nedėjau česnako, papildomai pakepinau galvutę svogūno su morkomis, o gamindama kitą kartą, ko gero, įdėčiau dar ir paprikos. Manau šiai užtepėlei ji labai tiktų.

Receptas

Cukinijų mylėtojai liks sužavėti – keptų cukinijų užtepėlė su lydytu sūreliu.
Porcijos 2
Paruošti 15 min
Kepti 15 min

Ingredientai

  • 1 cukinija nedidelė
  • 90 g lydyto sūrelio tepamo
  • 2 morkos nedidelės
  • 1 galvutė svogūno
  • 1 žiupsnis žalumynų smulkintų
  • 1 žiupsnelis druskos
  • 1 žiupsnelis kvapiųjų pipirų maltų
  • 10 ml aliejaus saulėgrąžų

Instrukcijos

  • Svogūną, cukiniją supjaustome.
  • Morkas sutarkuojame burokine tarkele.
  • Keptuvėje įkaitiname šiek tiek aliejaus, dedame burokine tarkele tarkuotas morkas, pjaustytą svogūną.
  • Pabarstome druska, maltais kvapiaisiais pipirais ir kepiname kol morkos ir svogūnai suminkštės.
  • Sudedame pjaustytą cukiniją, išmaišome ir kepiname kol cukinija suminkštės.
  • Dedame į indą ir atvėsiname.
  • Įdedame lydyto sūrelio, beriame smulkintus žalumynus ir sutriname el. trintuvu iki vientisos masės.

Pabaiga

Cukinijų užtepėlė paruošta, tepame ant paskrudintos duonos riekelių. Skanaus!

Daugiau