Didžkukuliai su varške

Autorius:
Loreta

Mintis, gaminti didžkukulius iš šviežių ankstyvųjų bulvių, gal ir nebuvo pati geriausia, nes masė gerokai lipo prie rankų ir prireikė nemažai kantrybės juos formuojant. Bet juk žinote tą jausmą, kai užsinori būtent to ką sugalvojai, ir niekaip nenurimsti kol nepasigamini ir nesuvalgai?

Tad jei yra galimybė – siūlyčiau ankstyvųjų bulvių nesirinkti. Bet vis tik virtų bulvių didžkukuliai su varške pavyko, gavosi labai gardūs ir patiko šeimynai. Juos patiekiau su grietinės, sviesto ir krapų padažu. Tiesiog keptuvėje išlydžiau sviestą, įmaišiau grietinės, įbėriau druskos pagal skonį, šiek tiek smulkintų krapų ir trumpai pašildžiau. Padažą užpyliau ant išvirtų didžkukulių. Buvo labai skanu.

Receptas

Patiks, jei jaučiate nostalgiją valgykliniams didžkukuliams, kuriuos mokyklos laikais mielai sukirsdavote ilgosios pertraukos metu.
Porcijos 5
Paruošti 15 min
Kepti 15 min

Ingredientai

  • 18 nelabai didelių su lupena virtų bulvių
  • 2 kiaušinių
  • 8 valgomųjų šaukštų manų kruopų
  • 5 valgomųjų šaukštų bulvių krakmolo
  • 1 žiupsnio druskos

Varškės įdarui:

  • 500 gramų varškės
  • 1 kiaušinio
  • 1 arbatinio šaukštelio smulkinto šviežio raudonėlio
  • 1 žiupsnelio smulkintų šviežių petražolių

Instrukcijos

  • Su lupena virtas bulves gerai atvėsiname.
  • Nulupame.
  • Bulves sutarkuojame smulkia tarkele.
  • Į gilesnę lėkštę arba dubenį dedame tarkuotas virtas bulves.
  • Beriame bulvių krakmolą, manų kruopas, įmušame kiaušinius, pabarstome druska.
  • Išminkome iki vientisos masės.
  • Į gilesnę lėkštę arba dubenį dedame varškę, įmušame kiaušinį, beriame druską, smulkintus raudonėlius, petražoles.
  • Išmaišome.
  • Imame bulvių tešlos, iš kurios padarome paplotėlį, ant kurio dedame po maždaug vieną kupiną valgomąjį šaukštą varškės įdaro ir uždarome suformuodami apvalius didžkukulius.
  • Suformuotus didžkukulius dedame į krakmolu pabarstytą lėkštę ir apvoliojame krakmolu – jei bulvės iš kurių gaminate didžkukulius pakankamai krakmolingos ir masė nelabai limpanti prie rankų to galima ir nedaryti.
  • Didžkukulius dedame į verdantį pasūdytą vandenį ir verdame ant vidutinio kaitrumo ugnies apie 8-10 minučių nuo iškilimo į paviršių pradžios.

Pabaiga

Virtų bulvių didžkukuliai su varške paruošti, patiekiame su mėgiamu padažu arba tiesiog grietine. Skanaus!

Daugiau