Nuo vakar liko kiek mažiau nei pusė nesuvalgyto, kepto viščiuko, šiandien sugalvojau pasigaminti gardžios mišrainės su juo. Orkaitėje pakepinau kubeliais pjaustytą juodą duoną su saulėgrąžomis. Dalį sūrio supjausčiau kubeliais, o kitą dalį sutarkavau smulkia tarkele ir sumaišiau su majonezu ir keliomis česnako skiltelėmis, taip paruošdama išties gardų česnakinį majonezo ir sūrio padažą.
Gamindama mišrainę, dėl gaivumo įpjausčiau ir porą kietesnių vidutinio saldumo obuolių. Gavosi labai gardi mišrainė.
Receptas
Mėgstantiems sočias mišraines tikrai patiks, ši labai gardi keptos duonos ir pupelių mišrainė su kepta vištiena, sūriu ir obuoliais
Ingredientai
- 375 g duonos
- 100 g "Gouda" sūrio
- 6 v.š konservuotų raudonųjų pupelių
- 2 kietesni obuoliai
- 4 v.š majonezo
- 3 skiltelės česnako
- 3 v.š aliejaus
- 1 žiupsnis druskos
Instrukcijos
- Duonos riekeles supjaustome nedideliais kubeliais.
- Dedame ant kepimo popieriumi išklotos kepimo skardos, apšlakstome aliejumi, pabarstome druska ir kepame iki 180 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje apie 15-18 minučių.Maždaug tol, kol duonos kubeliai gražiai apskrus.
- Į dubenį dedame tris-keturis valgomuosius šaukštus majonezo, smulkia tarkele įtarkuojame maždaug 40-50g. “Gouda” sūrio, įspaudžiame česnako skilteles ir išmaišome.
- Beriame pjaustytus obuolius, konservuotas raudonąsias pupeles, keptą vištieną, sūrį ir išmaišome.
- Beriame keptos duonos kubelius ir dar kartą gerai išmaišome.
Pabaiga
Keptos duonos ir pupelių mišrainė su kepta vištiena, sūriu ir obuoliais paruošta, skanaus!