Patogu turėti virtuvės spintelėje vieną kitą pakelį bulvių virtinukų gnocchi, ypač jei ištinka kūrybinė krizė arba tinginystė. Taip paruošti gnočiai grietinėlės padaže su šonine ir sūriu – mūsų vieni mėgstamiausių. Greita, paprasta, skanu ir labai sotu.

Receptas

Bulvių virtinukų mylėtojams patiks.
Ingredientai
- 1 kg bulvių virtinukų gnocchi
- 200 ml riebios grietinėlės
- 1 v.š sviesto
- 100 g karštai rūkytos šoninės
- 100 g mocarelos sūrio tarkuoto
- 1 a.š universalaus prieskonių mišinio
- 1 saujos svogūnų laiškų smulkintų
- 1 žiupsnio druskos
Instrukcijos
- Bulvių virtinukus pagal gamintojo rekomendacijas išverdame pasūdytame vandenyje.
- Išvirusius nusunkiame.
- Kol bulvių virtinukai, verda sausoje, gerai įkaitintoje keptuvėje pakepiname pjaustytą karštai rūkytą šoninę.
- Įdedame sviesto, palaukiame kol sviestas išsilydys ir sudedame virtus bulvių virtinukus.
- Beriame smulkintus svogūnų laiškus, universalaus prieskonių mišinio.
- Išmaišome ir keletą minučių pakepiname.
- Užpilame grietinėle, beriame tarkuoto mocarelos sūrio ir keptuvę uždengę dangčiu patroškiname 2-3 minutes.
Pabaiga
Soti vakarienė per 15 minučių – bulvių virtinukai gnocchi grietinėlės padaže su šonine ir sūriu paruošti, skanaus!