Ypač lengvai paruošiami, greitieji virtų bulvių cepelinai su mėsa (didžkukuliai). Greitieji, todėl, kad jei bulves išsivirsite iš vakaro – patys nustebsite, kaip greitai, sekančią dieną pagaminsite šiuos virtų bulvių cepelinus (didžkukulius). Įdarui kuo puikiausiai tinka ir varškė pagardinta žolelėmis ar mėgstama virta mėsa pakepinta su daržovėmis.
Mūsų mėgstamiausi, bei dažniausiai gaminami, su varškės ir šoninės įdaru. Jų receptas – ČIA. Bet šį kartą gaminau su virtos kiaulienos įdaru, nes kaip tik turėjau likusios iš po vakar. Gavosi tikrai labai skanūs virtų bulvių cepelinai su kiauliena, kurie patiko visai šeimai.
Receptas
Jei bulves išsivirsite iš vakaro – patys nustebsite, kaip greitai, sekančią dieną pagaminsite šiuos virtų bulvių cepelinus (didžkukulius).
Ingredientai
12 tokių, virtų bulvių cepelinų, kaip nuotraukoje, pagaminti reikės:
- 10 vidutinio dydžio bulvių virtų su lupena
- 1 kiaušinio
- 6 v.š manų kruopų
- 3 v.š bulvių krakmolo
- 1 žiupsnio druskos
- 1/2 a.š universalaus prieskonių mišinio
Daržovių ir kiaulienos įdarui:
- 400 g. kiaulienos išpjovos virtos
- 1 morkos
- 1 galvutės svogūno
- 40 ml sultinio švelniai sūdyto
- 20 ml aliejaus
- 1/2 a.š universalaus prieskonių mišinio
Instrukcijos
- Pirmiausia pasiruošiame daržovių ir kiaulienos įdarą – keptuvėje įkaitiname šiek tiek aliejaus.
- Beriame pusžiedžiais pjaustytą svogūną, burokine tarkele tarkuotą morką, pabarstome druska, mėgiamais prieskoniais ir kepiname kol daržovės suminkštės.
- Sudedame labai smulkiai pjaustytą virtą kiaulienos išpjovą, įpilame šiek tiek sultinio, išmaišome ir trumpai patroškiname.
- Atidedame atvėsti.
- Su lupena virtas bulves nulupame.
- Sutarkuojame smulkia tarkele ir dedame į dubenį ar gilesnę lėkštę.
- Beriame manų kruopas, bulvių krakmolą, pabarstome druska, universalių prieskonių mišiniu, įmušame kiaušinį.
- Išminkome iki vientisos masės.
- Imame šiek tiek pasiruoštos masės, suformuojame paplotėlį, dedame pasiruošto daržovių ir kiaulienos įdaro, užspaudžiame suformuodami norimos formos cepeliną.
- Puode užviriname vandenį, pasūdome.
- Stiklinėje su 50ml. vandens ištirpiname valgomąjį šaukštą bulvių krakmolo ir supilame į puodą su verdančiu vandeniu, kuriame virsime cepelinus.
- Suformuotus cepelinus dedame į verdantį pasūdytą vandenį ir verdame ant silpnesnės nei vidutinės ugnies apie 8-10 minučių nuo iškilimo į paviršių pradžios puodą uždengę dangčiu.
Pabaiga
Virtų bulvių cepelinai su mėsa paruošti, patiekiame su mėgiamu padažu ar tiesiog grietine. Skanaus!