Greitai ir lengvai paruošiami, skanūs bei sotūs, gana taupūs pietūs visai šeimai vos už 4 eurus.
Vienas mėgstamiausių mūsų šeimos patiekalų – grikiai su kepintomis daržovėmis ir malta mėsa. Jį dažniausiai gaminu pietums ar vakarienei, kai neturiu ypatingai daug laiko sukiotis virtuvėje. Gaunasi kažkas panašaus į netikrą plovą, tačiau su grikiais. Mums mėgstantiems grikius – labai patinka.
Receptas
Mėgstantiems grikius patiks.
Ingredientai
- 1 stiklinė grikių
- 300 g malto kiaulienos kumpio
- 1 galvutė svogūno
- 2 skiltelės česnako
- 3 pievagrybiai
- 1 morka
- 20 g sviesto
- 1 a.š universalaus prieskonių mišinio
- 1 žiupsnelio druskos
- 1 žiupsnelio maltų kvapiųjų pipirų
- 2 lapelių lauro
Instrukcijos
- Svogūną smulkiai sukapojame, morką sutarkuojame burokine tarkele, pievagrybius supjaustome griežinėliais.
- Gerai perplautus grikius išverdame pasūdytame vandenyje pagal gamintojo rekomendacijas.
- Kol grikiai verda su daržovėmis pasikepiname maltą mėsą.
- Gilesnėje keptuvėje išlydome sviestą, beriame burokine tarkele tarkuotas morkas, kapotą svogūną, pabarstome druska, išmaišome ir keletą minučių pakepiname.
- Sudedame maltą kiaulienos kumpį, įspaudžiame česnako silteles, pabarstome maltais kvapiaisiais pipirais, universalaus prieskonių mišiniu ir keletą minučių pakepiname.
- Beriame griežinėliais pjaustytus pievagrybius, išmaišome ir kepiname kol pievagrybiai suminkštės.
- Išvirusius grikius nusunkiame ir sudedame į keptuvę su malta mėsa ir daržovėmis, išmaišome, dedame lauro lapelius.
- Uždengiame keptuvę dangčiu ir keletą minučių pašildome.
Pabaiga
Grikiai su malta mėsa ir daržovėmis paruošti, skanaus!