Grikiai su malta mėsa

Autorius:
Loreta

Greitai ir lengvai paruošiami, skanūs bei sotūs, gana taupūs pietūs visai šeimai vos už 4 eurus.

Vienas mėgstamiausių mūsų šeimos patiekalų – grikiai su kepintomis daržovėmis ir malta mėsa. Jį dažniausiai gaminu pietums ar vakarienei, kai neturiu ypatingai daug laiko sukiotis virtuvėje. Gaunasi kažkas panašaus į netikrą plovą, tačiau su grikiais. Mums mėgstantiems grikius – labai patinka.

Receptas

Mėgstantiems grikius patiks.
Paruošti 10 min
Kepti 20 min

Ingredientai

  • 1 stiklinė grikių
  • 300 g malto kiaulienos kumpio
  • 1 galvutė svogūno
  • 2 skiltelės česnako
  • 3 pievagrybiai
  • 1 morka
  • 20 g sviesto
  • 1 a.š universalaus prieskonių mišinio
  • 1 žiupsnelio druskos
  • 1 žiupsnelio maltų kvapiųjų pipirų
  • 2 lapelių lauro

Instrukcijos

  • Svogūną smulkiai sukapojame, morką sutarkuojame burokine tarkele, pievagrybius supjaustome griežinėliais.
  • Gerai perplautus grikius išverdame pasūdytame vandenyje pagal gamintojo rekomendacijas.
  • Kol grikiai verda su daržovėmis pasikepiname maltą mėsą.
  • Gilesnėje keptuvėje išlydome sviestą, beriame burokine tarkele tarkuotas morkas, kapotą svogūną, pabarstome druska, išmaišome ir keletą minučių pakepiname.
  • Sudedame maltą kiaulienos kumpį, įspaudžiame česnako silteles, pabarstome maltais kvapiaisiais pipirais, universalaus prieskonių mišiniu ir keletą minučių pakepiname.
  • Beriame griežinėliais pjaustytus pievagrybius, išmaišome ir kepiname kol pievagrybiai suminkštės.
  • Išvirusius grikius nusunkiame ir sudedame į keptuvę su malta mėsa ir daržovėmis, išmaišome, dedame lauro lapelius.
  • Uždengiame keptuvę dangčiu ir keletą minučių pašildome.

Pabaiga

Grikiai su malta mėsa ir daržovėmis paruošti, skanaus!

Daugiau