“Havajų kotletai” arba maltos mėsos krepšeliai su ananasais ir sūriu, skani ir soti idėja tiems, kam įprasti kotletai jau pabodo.
![](https://jaukusskoniai.lt/wp-content/uploads/2024/05/Ananasu-ir-maltos-mesos-krepseliai-600x400.jpg)
Socialiniuose tinkluose užmatyta maltos mėsos krepšelių su konservuotais ananasais idėja, kurią šiek tiek pakeičiau pagal save ir šaldytuve turėtus ingredientus.
![](https://jaukusskoniai.lt/wp-content/uploads/2024/05/Havaju-kotletai-400x600.jpg)
Galiu pasakyti, kad gavosi tiesiog pasakiškai skanūs bei sultingi mėsos krepšeliai, kuriems šeimyna valgydama spėjo duoti ir visai neblogą vardą – “Havajų kotletai”, tad jei mėgstate “Havajų picą” šie krepšeliai garantuotai Jums patiks.
Receptas
![](https://jaukusskoniai.lt/wp-content/uploads/2024/05/Patys-skaniausi-mesos-krepseliai-400x600.jpg)
Šie orkaitėje kepti maltos mėsos krepšeliai su ananasais ir sūriu tikrai patiks jei esate neabejingi "Havajų picai".
Ingredientai
- 700 g smulkinto kiaulienos kumpio
- 150 g fermentinio sūrio
- 7 griežinėliai konservuoto ananaso
- 1 kiaušinis
- 1 morka
- 2 skiltelės česnako
- 1 pundelis svogūnų laiškų
- 1 žiupsnelis druskos
- 1 žiupsnelis maltų kvapiųjų pipirų
- 1 š prieskonių mišinio maltai mėsai
Instrukcijos
- 100g. fermentinio sūrio sutarkuojame burokine tarkele (bus maltos mėsos masei), 50g. fermentinio sūrio sutarkuojame smulkia tarkele (parstysime ant viršaus).
- Morką, česnako skilteles sutarkuojame smulkia tarkele.
- Svogūnų laiškus smulkiai supjaustome.
- Į dubenį dedame smulkintą kiaulienos kumpį, beriame smulkia tarkele tarkuotą morką, 100g. burokine tarkele tarkuoto fermentinio sūrio, įmušame kiaušinį, beriame prieskonių mišinio maltai mėsai, smulkintus svogūnų laiškus, tarkuotas česnako skilteles.
- Pabarstome druska, maltais kvapiaisiais pipirais ir gerai išminkome.
- Iš pasiruoštos masės formuojame apvalesnius paplotėlius, kuriuos įspaudžiame stikline suformuodami krepšelį.
- Ant viršaus beriame šiek tiek smulkia tarkele tarkuoto fermentinio sūrio.
- Dedame po konservuoto ananaso griežinėlį.
- Kepame apie 30-35 minutes iki 190 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje.
Pabaiga
Maltos mėsos krepšeliai su ananasais ir sūriu paruošti, patiekiame su mėgiamu garnyru. Skanaus!