Kiauliena su bulvėmis padaže – patiekalas iš vaikystės. Manau daugelis yra ne kartą kažką panašaus valgę. Su šviežiomis bulvėmis – labai skanu. Mėgstu pajuokauti, kad būtent kažką panašaus prisimenu ir gaminu, kai aplanko kūrybinė krizė ir nebesugalvoju, ką įdomesnio pagaminti šeimai. O namiškiai būna išalkę, nori sotesnio maisto. Ši kiauliena su bulvėmis padaže yra gana greitai pagaminama, labai soti ir tokia ypač jaukiai skani. Jei dar taip negaminote – būtinai pasigaminkite.
Receptas
Kai norisi sočiai ir skaniai – labai lengvai ir gana greitai pagaminama kiauliena su bulvėmis padaže.
Ingredientai
- 400 g kiaulienos išpjovos
- 7 bulvės nedidelės
- 5 morkos mažos
- 2 skiltelės česnako
- 450 ml pieno
- 1 v.š miltų
- 2 v.š pomidorų padažo
- 1 žiupsnelis druskos
- 1 žiupsnelis maltų kvapiųjų pipirų
- 1 a.š universalaus prieskonių mišinio
- 1 pundelis krapų
- 1 pundelis svogūnų laiškų
- 15 ml aliejaus
Instrukcijos
- Kiaulienos išpjovą supjaustome vieno kąsnio gabalėliais, morkas – griežinėliais.
- Bulves supjaustome, beriame į puodą, užpilame vandeniu, pasūdome ir verdame kol bulvės išvirs, išvirusias nusunkiame.
- Keptuvėje įkaitiname šiek tiek aliejaus, dedame pjaustytą kiaulienos išpjovą.
- Pabarstome druska, maltais kvapiaisiais pipirais, išmaišome ir keletą minučių pakepiname.
- Beriame griežinėliais pjaustytas morkas, išmaišome ir kepiname kol mėsa ir morkos suminkštės.
- Įdedame pomidorų padažo ir išmaišome.
- Beriame miltus ir išmaišome.
- Po truputį, nuolat maišydami supilame pieną, beriame universalaus prieskonių mišinio.
- Beriame smulkintus krapus, svogūnų laiškus, išmaišome, keletą minučių patroškiname.
- Dedame virtas bulves, išmaišome ir keptuvę uždengę dangčiu keletą minučių patroškiname.
Pabaiga
Kiauliena su bulvėmis padaže paruošta, patiekiame su salotomis, skanaus!