Kiauliena su bulvėmis padaže

Autorius:
Loreta

Kiauliena su bulvėmis padaže – patiekalas iš vaikystės. Manau daugelis yra ne kartą kažką panašaus valgę. Su šviežiomis bulvėmis – labai skanu. Mėgstu pajuokauti, kad būtent kažką panašaus prisimenu ir gaminu, kai aplanko kūrybinė krizė ir nebesugalvoju, ką įdomesnio pagaminti šeimai. O namiškiai būna išalkę, nori sotesnio maisto. Ši kiauliena su bulvėmis padaže yra gana greitai pagaminama, labai soti ir tokia ypač jaukiai skani. Jei dar taip negaminote – būtinai pasigaminkite.

Receptas

Kai norisi sočiai ir skaniai – labai lengvai ir gana greitai pagaminama kiauliena su bulvėmis padaže.
Porcijos 4
Paruošti 5 min
Kepti 30 min

Ingredientai

  • 400 g kiaulienos išpjovos
  • 7 bulvės nedidelės
  • 5 morkos mažos
  • 2 skiltelės česnako
  • 450 ml pieno
  • 1 v.š miltų
  • 2 v.š pomidorų padažo
  • 1 žiupsnelis druskos
  • 1 žiupsnelis maltų kvapiųjų pipirų
  • 1 a.š universalaus prieskonių mišinio
  • 1 pundelis krapų
  • 1 pundelis svogūnų laiškų
  • 15 ml aliejaus

Instrukcijos

  • Kiaulienos išpjovą supjaustome vieno kąsnio gabalėliais, morkas – griežinėliais.
  • Bulves supjaustome, beriame į puodą, užpilame vandeniu, pasūdome ir verdame kol bulvės išvirs, išvirusias nusunkiame.
  • Keptuvėje įkaitiname šiek tiek aliejaus, dedame pjaustytą kiaulienos išpjovą.
  • Pabarstome druska, maltais kvapiaisiais pipirais, išmaišome ir keletą minučių pakepiname.
  • Beriame griežinėliais pjaustytas morkas, išmaišome ir kepiname kol mėsa ir morkos suminkštės.
  • Įdedame pomidorų padažo ir išmaišome.
  • Beriame miltus ir išmaišome.
  • Po truputį, nuolat maišydami supilame pieną, beriame universalaus prieskonių mišinio.
  • Beriame smulkintus krapus, svogūnų laiškus, išmaišome, keletą minučių patroškiname.
  • Dedame virtas bulves, išmaišome ir keptuvę uždengę dangčiu keletą minučių patroškiname.

Pabaiga

Kiauliena su bulvėmis padaže paruošta, patiekiame su salotomis, skanaus!

Daugiau