Kiaulienos karbonadas

Autorius:
Loreta

Visiems labai gerai žinomas – kiaulienos karbonadas, viduje minkštas ir sultingas, o išorėje su traškia plutele. Viskas taip paprasta, kad atrodo receptas, kaip ir nereikalingas. Tačiau pažvelgus, kokių receptų dažniausiai ieškote tinklaraščio paieškoje – kiaulienos karbonadų receptas, yra tarp ieškomiausių, o šiame tinklaraštyje jo kaip tyčia ir nėra.

Šeimynai labai patinka karbonadai. Juos kepu pagal nuotaiką, kartais paprastus, kartais sugalvoju iškepti kaip nors įdomiau. Karbonadų receptus rasite – ČIA. Mano favoritai – kepti orkaitėje, bet šiandien užsinorėjome klasikinių karbonadų.

Receptas

Mėgstantiems pavalgyti skaniai ir sočiai tikrai patiks klasikinis kiaulienos karbonadas
Porcijos 4
Paruošti 40 min
Kepti 20 min

Ingredientai

  • 800 g kiaulienos nugarinės
  • 2 v.š majonezo
  • 1 v.š pomidorų padažo
  • 1 galvutė svogūno nedidelė
  • 2 skiltelės česnako
  • 2 kiaušiniai
  • 50 ml pieno
  • 1 a.š prieskonių mišinio kiaulienai
  • 1 žiupsnelis druskos
  • 1 stiklinė maltų džiūvesėlių

Instrukcijos

  • Kiaulienos nugarinę supjaustome pjausniais, išmušame mėsos muštuku.
  • Į dubenėlį dedame majonezą, pomidorų padažą, prieskonius, smulkia tarkele įtarkuojame česnako skilteles, burokine – galvutę svogūno ir gerai išmaišome.
  • Pasiruoštu marinatu ištepame išmuštus kiaulienos nugarinės pjausnius ir paliekame kelioms minutėms pasimarinuoti.
  • Dubenėlyje su žiupsneliu druskos ir pienu išplakame kiaušinius.
  • Imame marinatu išteptus, išmuštus kiaulienos nugarinės pjausnius, kiekvieną pamirkome kiaušinių ir pieno plakinyje, apvoliojame maltuose džiūvesėliuose.
  • Kepame keptuvėje įkaitintame aliejuje po 4-6 minutes iš abiejų pusių.

Pabaiga

Kiaulienos nugarinės karbonadai paruošti, patiekiame su mėgiamu garnyru. Skanaus!

Daugiau