Kiaušinių ir tuno užtepėlė

Autorius:
Loreta

Ankstyvų pusryčių aš nemėgstu, bet vėlyvų ir dar tokių – niekada negalėčiau atsisakyti. Mėgstu įvairiomis kiaušinių užtepėlėmis paįvairinti savo pusryčių, o gal labiau priešpiečių, sumuštinius.

Ši užtepėlė viena mano mėgstamiausių, kuriai šviežias agurkėlis suteikia ir gaivumo, ir traškumo. Ją tepu ant paskrudinto batono riekelių, užtenka maždaug 2-3 sumuštiniams.

Receptas

Ši kietai virtų kiaušinių ir tuno užtepėlė su šviežiu agurku ir konservuotais žirneliais tikrai patiks sočių pusryčių mylėtojams.
Porcijos 1
Paruošti 5 min
Kepti 10 min

Ingredientai

  • 1 kietai virtas kiaušinis
  • 4 v.š konservuotų žirnelių
  • 80 g tuno konservuoto savo sultyse
  • 1 trumpavaisis agurkėlis
  • 1 v.š majonezo
  • 1 žiupsnis smulkintų krapų
  • 1 žiupsnis smulkintų laiškinių svogūnų
  • 1 žiupsnelis druskos
  • 1 žiupsnelis maltų kvapiųjų pipirų

Instrukcijos

  • Į dubenį beriame konservuotus žirnelius, tuną, smulkiai pjaustytus agurką ir kietai virtą kiaušinį, žalumynus.
  • Pabarstome druska, maltais kvapiaisiais pipirais, įdedame majonezo ir išmaišome.

Pabaiga

Pasiruoštą užtepėlę tepame ant paskrudinto batono riekelių. Skanaus!

Daugiau