Skani idėja sočių pusryčių sumuštiniui ir ne tik – kietai virtų kiaušinių užtepėlė su pomidorais, kumpiu ir sūriu.Paprasta, gana greita ir tikrai labai skanu. Tinka tepti ne tik ant pakepintos batono/duonos riekelės, bet ir su įvairiais duoniukais, trapučiais, įdaryti sluoksniuotos tešlos krepšelius, taip pat su šia užtepėle gaunasi ir labai skanūs tortilijų suktinukai.
Norintiems pikantiškesnio skonio į užtepėlę galima įtarkuoti 1-2 česnako skilteles, bet man asmeniškai skaniau ją tepti ant česnaku ištrintos paskrudintos batono/duonos riekelės nei dėti česnaką į pačią užtepėlę.
Receptas
Klasikinės kietai virtų kiaušinių užtepėlės receptas naujai.
Ingredientai
- 4 kiaušiniai kietai virti
- 2 pomidorai
- 60 g sūrio fermentinio
- 60 g kumpio karštai rūkyto
- 1 žiupsnis svogūnų laiškų smulkintų
- 1 v.š majonezo
- 1 žiupsnelis druskos
- 1 žiupsnelis kvapiųjų pipirų maltų
Instrukcijos
- Pomidorus, karštai rūkytą kumpį supjaustome smulkesniais kubeliais, fermentinį sūrį sutarkuojame smulkia tarkele.
- Kietai virtus kiaušinius perpjauname ir dedame į dubenį, pabarstome druska, maltais kvapiaisiais pipirais ir sutriname šakute.
- Į dubenį su trintais kiaušiniais beriame pjaustytą karštai rūkytą kumpį, pomidorus, tarkuotą fermentinį sūrį, svogūnų laiškus.
- Įdedame majonezo ir gerai išmaišome.
Pabaiga
Kiaušinių užtepėlė su pomidorais, kumpiu ir sūriu paruošta, tepame ant česnaku ištrintos paskrudintos batono riekelės. Skanaus!