Kibinai su kiauliena

Autorius:
Loreta

Jau kuris laikas šeimyna vis užsimindavo, kad pasiilgo mano keptų naminių kibinų. Pripažinsiu, dažniau mieliau perku juos iš savo mylimos kepyklėlės, nei kepu pati, bet šiandien buvo puikus nusiteikimas jų gamybai, tad susiradusi kibinų receptą senuose užrašuose ir pasiraitojusi rankoves, kibau į jų gamybą. Gamindama kibinus, pirmiausia pasiruošiu mėsos įdarą, o jo įdarui renkuosi kiaulienos sprandinę arba mentę, o jei turiu ir tokios ir tokios mėsos, jas sumaišau.

Šį kartą gaminau iš kiaulienos mentės. Ją būtinai labai smulkiai sukapoju kaip ir svogūnus. Sumaišau su grietine, pabarstau druska ir maltais kvapiaisiais pipirais. Jokių kitų prieskonių nededu – mums taip skaniau. Labai gerai išminkau rankomis ir palieku pastovėti kambario temperatūroje. Gal tik sutapimas, bet pastebėjau, kad tuomet iškepę naminiai kibinai būna ir minkštesni ir sultingesni.

Receptas

Patiks jei mėgstate minkštusir sultingus naminius kibinus.
Porcijos 6
Paruošti 1 valandą 30 min
Kepti 30 min

Ingredientai

Mėsos įdaro ingredientai:

  • 500 g kiaulienos mentės
  • 2 v.š grietinės
  • 2 galvutės raudonojo svogūno
  • 1 žiupsnis druskos
  • 1 žiupsnelis maltų kvapiųjų pipirų

Tešlos ingredientai:

  • 500 g kvietinių miltų
  • 2 kiaušiniai
  • 6 v.š grietinės
  • 200 g šalto sviesto
  • 1 žiupsnis druskos

Instrukcijos

  • Kiaulienos mentę ir svogūnus kuo smulkiau sukapojame.
  • Dedame į dubenį, įdedame du valgomuosius šaukštus grietinės, pabarstome druska, maltais kvapiaisiais pipirais ir labai gerai išminkome rankomis.
  • Paliekame pastovėti, kol pasiruošime tešlą.
  • Šaltą sviestą sutarkuojame burokine tarkele, dedame į dubenį.
  • Beriame miltus, žiupsnį druskos ir labai gerai sutriname tarp pirštų.
  • Kitame dubenyje išplakame kiaušinius su grietine, mišinį pilame ant miltų ir sviesto trupinių ir užminkome gražią, vientisą tešlą.
  • Tešlą dedame pailsėti į šaldytuvą maždaug 30-45 minutėms.
  • Pailsėjusią tešlą padaliname į panašaus dydžio gabaliukus.
  • Kiekvieną iškočiojame.
  • Dedame pasiruošto mėsos įdaro, užspaudžiame suformuodami kibiną.
  • Suformuotus kibinus dedame ant kepimo skardos.
  • Kiekvieną aptepame kiaušinio ir pieno plakiniu.
  • Kepame apie 30-40 minučių, priklausomai nuo dydžio, iki 180 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje.

Pabaiga

Naminiai kibinai su kiauliena paruošti, iš tokio kiekio ingredientų pavyko iškepti 20 kibinų, skanaus!

Daugiau