Vasarai pasibaigus, orams po truputį vėstant, vis dažniau ant mūsų šeimos pietų ar vakarienės stalo garuoja dubenėlis gardžios, maloniai šildančios sriubos.
Tikriausiai jau pastebėjote, kad virdama daržovių sriubas, mėgstu jas pagardinti lydytu sūreliu. Sriuboms jis suteikia kremiškumo bei ypač puikaus skonio. Ši šviežių kopūstų sriuba su lydytu sūreliu ir vištiena yra viena mėgstamiausių mūsų sriubų.
Receptas
Be galo skani šviežių kopūstų sriuba su lydytu sūreliu ir vištiena patiks sočių ir tirštų sriubų mylėtojams.
Ingredientai
- 250 g vištos krūtinėlės filė
- 2 mažesnių morkų
- 3 vidutinio dydžio bulvių
- 300 g šviežio baltagūžio kopūsto
- 100 g tepamo lydyto sūrelio
- 1 galvutės svogūno
- 2 skiltelių česnako
- 1 žiupsnio smulkintų krapų
- 1500 ml švelniai sūdyto sultinio
- 1 v.š džiovintų daržovių ir prieskoninių žolelių mišinio
- 20 g sviesto
- 5 kvapiojo pipiro žirnelių
- 1 žiupsnio druskos
Instrukcijos
- Svogūną smulkiai sukapojame, morkas sutarkuojame burokine tarkele, bulves supjaustome kubeliais, papriką – smulkesniais kubeliais, vištos krūtinėlės filė – smulkesniais vieno kąsnio gabalėliais.
- Puode išlydome sviestą, dedame pjaustytą vištos krūtinėlės filė.
- Pabarstome druska, įspaudžiame česnako skilteles ir keletą minučių pakepiname.
- Dedame kapotą svogūną, burokine tarkele tarkuotas morkas, išmaišome ir kepiname kol svogūnai ir morkos suminkštės.
- Užpilame švelniai sūdytu vištienos sultiniu, dedame kubeliais pjaustytas bulves, užvirus verdame apie 6-8 minutes.
- Sudedame pjaustytą baltagūžį kopūstą ir verdame maždaug tiek kol kopūstas suminkštės.
- Beriame kvapiojo pipiro žirnelius, džiovintų prieskoninių daržovių ir žolelių mišinio, smulkintų krapų.
- Įdedame tepamo lydyto sūrelio, išmaišome ir dar keletą minučių paverdame.
Pabaiga
Šviežių kopūstų sriuba su lydytu sūreliu ir vištiena paruošta, skanaus!