Bulviniai patiekalai, nors.. Gal labiau bulvių tarkio patiekalai, yra mano silpnybė. Nuo pat vaikystės skaniausia man – bulviniai blynai, kugelis, šilkinė košė, durniukai. Todėl, sąmoningai neperku bulvių tarkavimo mašinos. Nes jau patys numanot, kas būtų.

Dažniau kepdavau ploną kugelį, nes kažkaip atrodė, kad toks, tiek šeimynai, tiek man – patinka labiau. Bet šiandien labai užsinorėjau tokio drūtesnio, rimtesnio ir storesnio kugelio. Pabandžiau išsikepti, pavyko tikrai labai gerai. Tai dabar ir nebežinau, koks kugelis patinka labiau – plonas ar storas?

Kadangi bulvės buvo šviežios ir gana vandeningos gamindama šį kugelį į bulvių tarkių masę įbėriau manų kruopų, tad kugelis gavosi pakankamai tvirtas, bet kartu ir minkštas, tiesiog tirpstantis burnoje.
Receptas

Ingredientai
- 2 kilogramų bulvių
- 3 kiaušinių
- 3 valgomųjų šaukštų manų kruopų
- 250 mililitrų pieno
- 1 saujos smulkintų krapų
- 1 saujos smulkintų svogūnų laiškų
- 1 žiupsnio druskos
- 10 mililitrų aliejaus
Vištienos įdarui:
- 400 gramų vištienos krūtinėlės filė
- 3 skiltelių česnako
- 1 saujos smulkintų svogūnų laiškų
- 1 žiupsnio druskos
- 1 žiupsnelio maltų kvapiųjų pipirų
- 1 arbatinio šaukštelio prieskoninių žolelių mišinio
- 20 gramų sviesto
Instrukcijos
- Keptuvėje išlydome sviestą, dedame pjaustytą vištienos krūtinėlės filė, pabarstome druska, maltais kvapiaisiais pipirais, mėgiamais prieskoniais, įspaudžiame česnako skilteles, beriame smulkintus svogūnų laiškus, išmaišome ir keletą minučių pakepiname.
- Dubenėlyje išplakame kiaušinius, beriame smulkintus krapus, svogūnų laiškus, manų kruopas, išmaišome ir paliekame kelioms minutėms pastovėti.
- Šviežias bulves nuskutame, nuplauname ir sutarkuojame smulkia tarkele arba bulvių tarkavimo mašina.
- Į dubenį pilame bulvių tarkius, supilame plaktus kiaušinius maišytus su manų kruopomis, pabarstome druska, užplikome verdančiu pienu ir gerai išmaišome.
- Kepimo indą patepame aliejumi ir supilame maždaug pusę pienų užplikytų bulvių tarkių masės.
- Sudedame kepintą vištieną.
- Užpilame likusią pienu užplikytą bulvių tarkių masę.
- Kepimo indą uždengiame dangčiu arba folija ir kepame iki 190 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje apie 1 valandą 45 minutes.