Bulviniai patiekalai, nors.. Gal labiau bulvių tarkio patiekalai, yra mano silpnybė. Nuo pat vaikystės skaniausia man – bulviniai blynai, kugelis, šilkinė košė, durniukai. Todėl, sąmoningai neperku bulvių tarkavimo mašinos. Nes jau patys numanot, kas būtų.
![](https://jaukusskoniai.lt/wp-content/uploads/2023/06/Kugelis-400x600.jpg)
Dažniau kepdavau ploną kugelį, nes kažkaip atrodė, kad toks, tiek šeimynai, tiek man – patinka labiau. Bet šiandien labai užsinorėjau tokio drūtesnio, rimtesnio ir storesnio kugelio. Pabandžiau išsikepti, pavyko tikrai labai gerai. Tai dabar ir nebežinau, koks kugelis patinka labiau – plonas ar storas?
![](https://jaukusskoniai.lt/wp-content/uploads/2023/06/Drutas-kugeliukas-600x400.jpg)
Kadangi bulvės buvo šviežios ir gana vandeningos gamindama šį kugelį į bulvių tarkių masę įbėriau manų kruopų, tad kugelis gavosi pakankamai tvirtas, bet kartu ir minkštas, tiesiog tirpstantis burnoje.
Receptas
![](https://jaukusskoniai.lt/wp-content/uploads/2023/06/Kugelis-su-vistiena-400x600.jpg)
Ingredientai
- 2 kilogramų bulvių
- 3 kiaušinių
- 3 valgomųjų šaukštų manų kruopų
- 250 mililitrų pieno
- 1 saujos smulkintų krapų
- 1 saujos smulkintų svogūnų laiškų
- 1 žiupsnio druskos
- 10 mililitrų aliejaus
Vištienos įdarui:
- 400 gramų vištienos krūtinėlės filė
- 3 skiltelių česnako
- 1 saujos smulkintų svogūnų laiškų
- 1 žiupsnio druskos
- 1 žiupsnelio maltų kvapiųjų pipirų
- 1 arbatinio šaukštelio prieskoninių žolelių mišinio
- 20 gramų sviesto
Instrukcijos
- Keptuvėje išlydome sviestą, dedame pjaustytą vištienos krūtinėlės filė, pabarstome druska, maltais kvapiaisiais pipirais, mėgiamais prieskoniais, įspaudžiame česnako skilteles, beriame smulkintus svogūnų laiškus, išmaišome ir keletą minučių pakepiname.
- Dubenėlyje išplakame kiaušinius, beriame smulkintus krapus, svogūnų laiškus, manų kruopas, išmaišome ir paliekame kelioms minutėms pastovėti.
- Šviežias bulves nuskutame, nuplauname ir sutarkuojame smulkia tarkele arba bulvių tarkavimo mašina.
- Į dubenį pilame bulvių tarkius, supilame plaktus kiaušinius maišytus su manų kruopomis, pabarstome druska, užplikome verdančiu pienu ir gerai išmaišome.
- Kepimo indą patepame aliejumi ir supilame maždaug pusę pienų užplikytų bulvių tarkių masės.
- Sudedame kepintą vištieną.
- Užpilame likusią pienu užplikytą bulvių tarkių masę.
- Kepimo indą uždengiame dangčiu arba folija ir kepame iki 190 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje apie 1 valandą 45 minutes.