Lazanija

Autorius:
Loreta

Jei namiškių kas paklaustų, koks mano firminis receptas, ko gero jie nedvejodami atsakytų, kad tai lazanija. Lazanija su ananasais ir vištiena. Ją gaminau daugybę kartų, nes būtent nuo noro ir užsispyrimo pagaminti pačią skaniausią lazaniją ir prasidėjo mano rimtesni pasižaidimai virtuvėje.

Šios lazanijos receptas, keletą metų tobulintas ir ištobulintas taip, kad niekada nenuvils. Lazanija visada gaunasi tokia gardi, kad valgytojai mielai paprašo dar vieno gabalėlio pakartoti.

Receptas

Mėgstantiems ananasų ir vištienos derinį ant picos tikrai patiks ši lazanija su ananasais ir vištiena.
Porcijos 6
Paruošti 1 valandą
Kepti 1 valandą

Ingredientai

  • 20 makaronų lakštų lazanijai
  • 200 g puskiečio sūrio
  • 1 skardinės konservuotų ananasų
  • 2 pomidorų
  • 20 g sviesto
  • 1 žiupsnio manų kruopų

Mėsos ir pomidorų padažui:

  • 20 g sviesto
  • 2 vištos krūtinėlės filė
  • 800 g savo sultyse konservuotų pomidorų be odelės
  • 4 skiltelių česnako
  • 1 a.š arbatinio šaukštelio prieskonių mišinio vištienai su raudonąja paprikėle
  • 1 žiupsnelio druskos
  • 1 žiupsnelio maltų kvapiųjų pipirų

Baltąjam padažui:

  • 50 g sviesto
  • 3 v.š miltų
  • 600 ml pieno
  • 1 žiupsnelio muskato riešuto
  • 1 a.š universalaus prieskonių mišinio

Instrukcijos

  • Keptuvėje išlydome sviestą.
  • Beriame nedideliais gabalėliais pjaustytą vištos krūtinėlės filė, pabarstome druska, maltais kvapiaisiais pipirais, prieskonių mišiniu vištienai, įspaudžiame dvi didesnes česnako skilteles, išmaišome ir keletą minučių pakepiname.
  • Konservuotus pomidorus susmulkiname, kartu supilame sultis, pabarstome druska, įspaudžiame dvi didesnes česnako skilteles ir gerai išmaišome.
  • Į konservuotų pomidorų padažą įmaišome pakepintą ir kiek pravėsusią vištieną.
  • Gilesnėje keptuvėje arba puode išlydome sviestą, beriame miltus, trumpai pakepiname ir nuolat maišydami po truputį supilame pieną.
  • Beriame mėgiamų prieskonių mišinio pagal skonį, įtarkuojame truputį muskato riešuto.
  • Vis pamaišydami šluotele šildome iki užvirimo.
  • Kepimo indą patepame sviestu, pabarstome manų kruopomis.
  • Įpilame 1-2 samčius baltojo padažo, tolygiai išdėliojame keturis lazanijos lakštus, užpilame 2-3 samčius baltojo padažo, ant viršaus 2-3 samčius pomidorų ir vištienos padažo, užberiame saują tarkuoto puskiečio sūrio.
  • Tada vėl dedame keturis lazanijos lakštus, užpilame 2-3 samčius baltojo padažo, ant viršaus 2-3 samčius pomidorų ir vištienos padažo, užberiame saują tarkuoto puskiečio sūrio ir taip kartojame kol susluoksniuojame visą lazaniją.
  • Ant paskutiniojo viršutinio lazanijos lakštų sluoksnio supilame likusį baltąjį padažą, beriame tarkuoto puskiečio sūrio, dedame griežinėliais pjaustytus pomidorus, konservuoto ananaso gabalėlius.
  • Kepimo indą uždengiame folija.
  • Kepame iki 180 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje apie 45-50 minučių.

Pabaiga

Lazanija su ananasais ir vištiena paruošta. Tai nėra būtina, bet jei iškepusiai lazanijai leisite kokį pusvalandį “pailsėti” orkaitėje, ji sutvirtės ir supjaustyti bus paprasčiau. Skanaus!

Daugiau