Receptas

Nostalgiški, labai gardūs maltos mėsos šniceliai, visai, kaip mokyklos valgykloje.
Ingredientai
- 500 g malto kiaulienos kumpio
- 2 kiaušiniai
- 3 riekelės juodos duonos
- 80 ml pieno
- 1 skiltelės česnako
- 1 žiupsnio smulkintų krapų
- 1 žiupsnio smulkintų svogūnų laiškų
- 1 žiupsnio druskos
- 1 žiupsnio maltų kvapiųjų pipirų
- 50 g maltų džiūvėsėlių
- 20 ml aliejaus
Instrukcijos
- Duonos riekeles sutrupiname ir užpilame pienu, paliekame kelioms minutėms išbrinkti.
- Į dubenį dedame maltą kiaulienos kumpį, piene mirkytą duoną, beriame smulkintus krapus, svogūnų laiškus, pabarstome druska, maltais kvapiaisiais pipirais, įspaudžiame česnako skiltelę, įmušame kiaušinį ir labai gerai išminkome.
- Dubenėlyje išplakame kiaušinį.
- Iš pasiruoštos masės formuojame maždaug delno dydžio, plonus šnicelius, kuriuos pamirkome kiaušinio plakinyje ir apvoliojame maltuose džiūvėsėliuose.
- Kepame keptuvėje įkaitintame aliejuje po 5-6 minutes iš abiejų pusių.
Pabaiga
Maltos mėsos šnicelis paruoštas, patiekiame su mėgiamu garnyru, skanaus!