Maltos mėsos šniceliai

Autorius:
Loreta

Receptas

Nostalgiški, labai gardūs maltos mėsos šniceliai, visai, kaip mokyklos valgykloje.
Porcijos 6
Paruošti 15 min
Kepti 15 min

Ingredientai

  • 500 g malto kiaulienos kumpio
  • 2 kiaušiniai
  • 3 riekelės juodos duonos
  • 80 ml pieno
  • 1 skiltelės česnako
  • 1 žiupsnio smulkintų krapų
  • 1 žiupsnio smulkintų svogūnų laiškų
  • 1 žiupsnio druskos
  • 1 žiupsnio maltų kvapiųjų pipirų
  • 50 g maltų džiūvėsėlių
  • 20 ml aliejaus

Instrukcijos

  • Duonos riekeles sutrupiname ir užpilame pienu, paliekame kelioms minutėms išbrinkti.
  • Į dubenį dedame maltą kiaulienos kumpį, piene mirkytą duoną, beriame smulkintus krapus, svogūnų laiškus, pabarstome druska, maltais kvapiaisiais pipirais, įspaudžiame česnako skiltelę, įmušame kiaušinį ir labai gerai išminkome.
  • Dubenėlyje išplakame kiaušinį.
  • Iš pasiruoštos masės formuojame maždaug delno dydžio, plonus šnicelius, kuriuos pamirkome kiaušinio plakinyje ir apvoliojame maltuose džiūvėsėliuose.
  • Kepame keptuvėje įkaitintame aliejuje po 5-6 minutes iš abiejų pusių.

Pabaiga

Maltos mėsos šnicelis paruoštas, patiekiame su mėgiamu garnyru, skanaus!

Daugiau