Skani idėja tiems, kam įprastai rauginti agurkėliai jau pabodo ir norisi išbandyti ką nors naujesnio bei įdomesnio. TikTok’e užmatytos, kiek neįprastos, bet tikrai neįtikėtinai gardžios ir mūsų šeimai labai patikusios marinuotos agurkų ir pomidorų salotos.
Tiesiog įdealiai tinkančios kaip garnyras prie įvairių mėsos patiekalų, ypač prie ant grotelių keptų kepsnių.
Receptas
Ieškantiems įdomesnio ir išraiškingesnio marinuotų agurkų ir pomidorų salotų recepto – tikrai patiks.
Ingredientai
- 8 agurkai trumpavaisiai
- 9 pomidorai vyšniniai
- 3 skiltelės česnako
- 1 galvutė raudonojo svogūno
- 1 žiupsnis krapų
- 2 v.š sojos padažo
- 2 v.š medaus
- 1/2 a.š druskos
- 1 žiupsnelis kvapiųjų pipirų maltų
- 1 v.š alyvuogių aliejaus ypač tyro
- 1/3 a.š imbiero šviežio tarkuoto
- 5 lapeliai baziliko šviežio
- 1 žiupsnis krapų smulkintų
Instrukcijos
- Agurkus supjaustome storesniais griežinėliais.
- Vyšninius pomidorus perpjauname pusiau.
- Beriame į indą.
- Beriame smulkintus krapus, baziliko lapelius.
- Kapotas česnako skilteles, pusžiedžiais pjaustytą svogūną.
- Pabarstome druska, maltais kvapiaisiais pipirais.
- Dubenėlyje sumaišome minkštą medų, alyvuogių aliejų, sojos padažą, tarkuotą imbierą.
- Pasiruoštą marinatą užpilame ant pjaustytų agurkų ir pomidorų.
- Indą uždengiame dangčiu ir labai gerai papurtome.
- Dedame į šaldytuvą nakčiai.
- Prieš patiekiant labai gerai permaišome.
Pabaiga
Marinuotos agurkų ir pomidorų salotos paruoštos. Skanaus!