Marinuotos kopūstų salotos

Autorius:
Loreta

Atėjus rudeniui, mėgstu pasigaminti didelį dubenį šių salotų ir skanauti vienas arba patiekti kaip garnyrą prie mėsiškų patiekalų. Paruoštos salotos kuo puikiausiai šaldytuve išsilaiko iki savaitės, tad jų drąsiai galima pasigaminti daugiau ir valgyti kelias dienas. Prieš užpilant marinatą ant daržovių – patarčiau paragauti ir, jei reikia, pasireguliuoti, pagal savo skonį.

Pagal mano siūlomą receptą gaunasi saldžiai rūgštokos salotos, kurios skaniausios per naktį palaikytos šaldytuve, sekančią dieną. Tačiau nekantriausieji pasigaminę šias salotas gali ragauti po kokių penkių – šešių valandų.

Receptas

Labai gardžios, rudeniškos, su actu marinuotos kopūstų salotos su morkomis ir paprika.
Porcijos 4
Paruošti 5 min

Ingredientai

  • 1/2 kopūsto
  • 1 morka didelė
  • 1 paprika nedidelė
  • 100 ml vandens verdančio
  • 50 ml acto
  • 50 ml aliejaus
  • 3 v.š cukraus
  • 1/2 v.š druskos

Instrukcijos

  • Morką sutarkuojame burokine tarkele.
  • Kopūstą labai plonai supjaustome.
  • Papriką supjaustome norimo dydžio gabalėliais.
  • Pabarstome druska ir labai gerai, maždaug minutę sumaigome rankomis.
  • Dubenėlyje sumaišome aliejų, actą, cukrų ir verdantį vandenį.
  • Pasiruoštą marinatą užpilame ant sumaigytų daržovių, išmaišome.
  • Dedame į šaldytuvą maždaug 5-6 valandoms, geriausia – nakčiai.

Pabaiga

Marinuotos kopūstų salotos su morkomis ir paprika paruoštos, skanaus!

Daugiau