Mėsos ir varškės kotletai

Autorius:
Loreta

Jei dar nebandėte kepti kiek neįprasto derinio – maltos mėsos kotletukų su varške, tuomet labai rekomenduoju pabandyti. Skonis išties labai puikus.

Dažniausiai gamindama tokius kotletukus, į jų masę dedu tik smulkintų krapų, svogūnų laiškų, įspaudžiu porą česnako skiltelių, pabarstau druska ir maltais kvapiaisiais pipirais. Jokių kitų prieskonių neberiu, tad gaunasi tokie labai švelnaus skonio kotletukai, kuriuos ypatingai mėgsta vaikai. Bet jei mėgstate išraiškingesnio skonio kotletukus, juos gamindami įberkite savo mėgiamų prieskonių pagal skonį.

Taip pat šiuos kotletukus galima kepti ir keptuvėje su šlakeliu aliejaus, bet orkaitėje kepti mūsų šeimynai patinka labiau.

Receptas

Įvairių kotletukų mėgėjams tikrai turėtų patikti šie, kiek neįprasto derinio, maltos mėsos ir varškės kotletai, kepti orkaitėje.
Porcijos 4
Paruošti 5 min
Kepti 30 min

Ingredientai

  • 500 gramų malto kiaulienos kumpio
  • 300 gramų riebios varškės
  • 1 kiaušinio
  • 2 skiltelių česnako
  • 1 saujelės smulkintų krapų
  • 1 saujelės smulkintų svogūnų laiškų
  • 1 žiupsnelio maltų kvapiųjų pipirų
  • 1 žiupsnio druskos

Instrukcijos

  • Į dubenį dedame maltą kiaulienos kumpį, varškę, įmušame kiaušinį.
  • Beriame smulkintus krapus, svogūnų laiškus, įspaudžiame česnako skilteles.
  • Pabarstome druska, maltais kvapiaisiais pipirais ir išminkome.
  • Iš pasiruoštos masės suformuojame norimo dydžio kotletukus, kuriuos dedame ant kepimo popieriumi išklotos kepimo skardos.
  • Kepame iki 180 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje apie 30 minučių.

Pabaiga

Orkaitėje kepti maltos mėsos ir varškės kotletai paruošti. Patiekiame su mėgiamu garnyru. Skanaus!

Daugiau