Mėsos kukuliai krapų ir grietinės padaže

Autorius:
Loreta

Prieš keletą savaičių, šauniai maisto tinklaraštininkų komandai #SuŠaukštuPerPasaulį pasiūliau pakeliauti po Lenkijos virtuvę, kuri mano manymu, labai artima mūsiškei ir yra tikras rojus jaukaus, skanaus ir sotaus naminio maisto mylėtojams. Išsirinkti ką gaminti buvo labai sunku, nes norėjosi visko. Jau buvau apsisprendusi gaminti lenkiškus zrazus su raugintais agurkėliais, bet sudvejojau, ar tokie patiks vaikams. Tad pasirinkau saugesnį patiekalą – maltos mėsos kukulius krapų ir grietinės padaže.

Lenkaitės maisto tinklaraštininkės šiuos maltos mėsos kukulius troškintus baltame grietinės ir krapų padaže pristato, kaip Lenkijos virtuvės klasiką, o ir patiekia juos labai įdomiai. Vienos su virtais makaronais ar ryžiais, o kitos – su tokiais virtų bulvių kukuliais, mums žinomais, kaip dubenėliais ar durniukais.*

Buvo labai smalsu išbandyti tokį įdomų derinį, galiu pasakyti mūsų šemynai patiko, tikrai labai skanu.

Receptas

Lenkiški maltos mėsos kukuliai krapų ir grietinės padaže patiks pasiilgusiems jaukaus, naminio maisto.
Porcijos 4
Paruošti 10 min
Kepti 35 min

Ingredientai

  • 500 g malto kiaulienos kumpio
  • 2 kiaušinių
  • 3 valgomųjų šaukštų manų kruopų
  • 1 saujelės smulkintų krapų
  • 1 saujelės smulkintų svogūnų laiškų
  • 1 arbatinio šaukštelio prieskonių mišinio maltai mėsai
  • 10 ml aliejaus

Padažui:

  • 1 valgomojo šaukšto sviesto
  • 3 valgomųjų šaukštų miltų
  • 200 ml pieno
  • 150 ml švelniai sūdyto sultinio
  • 4 valgomųjų šaukštų grietinės
  • 2 saujų smulkintų krapų

Instrukcijos

  • Į dubenį dedame maltą mėsą, įmušame kiaušinius, beriame manų kruopas, smulkintus krapus, svogūnų laiškus, prieskonius.
  • Išminkome.
  • Iš pasiruoštos masės suformuojame nedidelius, vieno kąsnio kukulius.
  • Suformuotus kukuliukus apkepame keptuvėje su trupučiu aliejaus po kelias minutes iš abiejų pusių. Atidedame.
  • Keptuvėje išlydome sviestą, beriame miltus, keletą sekundžių pakepiname ir nuolat maišydami po truputį supilame pieną, pabarstome druska. Vis pamaišydami kaitiname iki užvirimo. Supilame švelniai sūdytą sultinį, įdedame grietinės ir išmaišome.
  • Sudedame gerai apkeptus mėsos kukuliukus, beriame smulkintus krapus, išmaišome.
  • Keptuvę uždengę dangčiu, troškiname ant vidutinio kaitrumo ugnies apie 15 minučių.

Pabaiga

Lenkiški maltos mėsos kukuliai krapų ir grietinės padaže paruošti, juos patiekiau su virtų bulvių kukuliukais – dubenėliais ir marinuotais agurkėliais.
*Recepto šaltinis

Daugiau