Gaila, jas gamindama šį kartą, neturėjau džiovintų spanguolių, kurios labai tinka šiose salotose, nes suteikia saldumo. Jei mėgstate būtinai gamindami įberkite nedidelę saują.
Taip pat, gaminant šias salotas patarčiau rinktis kietesnius, sultingus, vidutinio rūgštumo obuolius. Minkšti čia nelabai tiks.
Receptas
Gaivių ir traškių mišrainių gerbėjams turėtų patikti.
Ingredientai
- 3 morkos
- 3 obuoliai
- 1 v.š labai smulkiai kapoto svogūno
- 2 v.š majonezo su krapais
- 1 a.š medaus
- 1 žiupsnis druskos
Instrukcijos
- Dubenėlyje sumaišome medų ir majonezą, paliekame kelioms minutėms pastovėti.
- Į dubenį dedame burokine tarkele tarkuotas morkas, smulkiai kapotą svogūną, nuluptus, pjaustytus obuolius.
- Įspaudžiame česnako skilteles, pabarstome druska, užpilame pasiruoštu padažu.
- Gerai išmaišome.
Pabaiga
Morkų ir obuolių salotos paruoštos, tiekiame kaip garnyrą prie mėsos patiekalų. Skanaus!