Gaila, jas gamindama šį kartą, neturėjau džiovintų spanguolių, kurios labai tinka šiose salotose, nes suteikia saldumo. Jei mėgstate būtinai gamindami įberkite nedidelę saują.
![](https://jaukusskoniai.lt/wp-content/uploads/2023/10/Morku-ir-obuoliu-salotos-600x400.jpg)
Taip pat, gaminant šias salotas patarčiau rinktis kietesnius, sultingus, vidutinio rūgštumo obuolius. Minkšti čia nelabai tiks.
Receptas
![](https://jaukusskoniai.lt/wp-content/uploads/2023/10/Morku-ir-obuoliu-salotos-su-pikantisku-padazu-400x600.jpg)
Gaivių ir traškių mišrainių gerbėjams turėtų patikti.
Ingredientai
- 3 morkos
- 3 obuoliai
- 1 v.š labai smulkiai kapoto svogūno
- 2 v.š majonezo su krapais
- 1 a.š medaus
- 1 žiupsnis druskos
Instrukcijos
- Dubenėlyje sumaišome medų ir majonezą, paliekame kelioms minutėms pastovėti.
- Į dubenį dedame burokine tarkele tarkuotas morkas, smulkiai kapotą svogūną, nuluptus, pjaustytus obuolius.
- Įspaudžiame česnako skilteles, pabarstome druska, užpilame pasiruoštu padažu.
- Gerai išmaišome.
Pabaiga
Morkų ir obuolių salotos paruoštos, tiekiame kaip garnyrą prie mėsos patiekalų. Skanaus!