Naminiai kebabai su vištiena

Autorius:
Loreta

Šeimynai pažadėjau pagaminti kebabų. Ne visus reikalingus produktus radau parduotuvėje, tad teko suktis iš padėties.

Kopūstą keičiau iceberg salota, graikiško skonio jogurtą reikalingą česnakiniam padažui – rūgpieniu. Česnakinis padažas su rūgpieniu gavosi neįtikėtinai gardus ir labai gaivus. Jei dar taip negaminote – labai rekomenduoju pabandyti. Nenusivilsite.

Receptas

Kebabų vakarėliui namuose – labai gardūs naminiai kebabai su vištiena.
Porcijos 5
Paruošti 15 min
Kepti 30 min

Ingredientai

  • 5 lavašai
  • 3 pomidorai
  • 1/2 ilgavaisio agurko
  • 1 iceberg salota

Vištienai:

  • 500 g vištos krūtinėlės filė
  • 1 a.š prieskonių mišinio vištienai
  • 2 skiltelės česnako
  • 1 žiupsnelis druskos
  • 1 v.š pomidorų padažo
  • 10 ml aliejaus

Česnakiniam padažui:

  • 6 v.š rūgpienio
  • 3 v.š majonezo
  • 4 skiltelių česnako
  • 1/3 a.š džiovinto mairūno
  • 1/3 a.š džiovinto baziliko
  • 1/3 a.š džiovinto raudonėlio
  • 1 žiupsnelio druskos

Instrukcijos

  • Pirmiausia pasiruošiame česnakinį padažą – dubenėlyje sumaišome rūgpienį ir majonezą.
  • Įspaudžiame česnako skilteles, pabarstome druska, beriame džiovinto baziliko, raudonėlio, mairūno ir gerai išmaišome.
  • Paruoštą padažą dedame į šaldytuvą, kad pastovėtų, kol pasiruošime kitus ingredientus.
  • Keptuvėje įkaitiname šiek tiek aliejaus, dedame pjaustytą vištos krūtinėlės filė, įspaudžiame česnako skilteles, pabarstome druska, prieskonių mišiniu vištienai, išmaišome ir keletą minučių pakepiname.
  • Kepimo pabaigoje įdedame šaukštą pomidorų padažo, išmaišome ir dar trumpai pakepiname.
  • Agurką, iceberg salotą ir pomidorus supjaustome.
  • Į dubenį dedame pjaustytą iceberg salotą, įdedame 2-3 valgomuosius šaukštus pasiruošto padažo ir išmaišome.
  • Imame lavašą, dedame iceberg salotų, pjaustytus agurką ir pomidorus, keptą vištieną.
  • Užpilame 2 valgomuosius šaukštus padažo ir sulankstome.
  • Kepame kelias minutes sumuštinių keptuve arba orkaitėje.

Pabaiga

Naminiai kebabai su vištiena, daržovėmis ir česnakiniu padažu paruošti, skanaus!

Daugiau