Šeimynai pažadėjau pagaminti kebabų. Ne visus reikalingus produktus radau parduotuvėje, tad teko suktis iš padėties.
Kopūstą keičiau iceberg salota, graikiško skonio jogurtą reikalingą česnakiniam padažui – rūgpieniu. Česnakinis padažas su rūgpieniu gavosi neįtikėtinai gardus ir labai gaivus. Jei dar taip negaminote – labai rekomenduoju pabandyti. Nenusivilsite.
Receptas
Kebabų vakarėliui namuose – labai gardūs naminiai kebabai su vištiena.
Ingredientai
- 5 lavašai
- 3 pomidorai
- 1/2 ilgavaisio agurko
- 1 iceberg salota
Vištienai:
- 500 g vištos krūtinėlės filė
- 1 a.š prieskonių mišinio vištienai
- 2 skiltelės česnako
- 1 žiupsnelis druskos
- 1 v.š pomidorų padažo
- 10 ml aliejaus
Česnakiniam padažui:
- 6 v.š rūgpienio
- 3 v.š majonezo
- 4 skiltelių česnako
- 1/3 a.š džiovinto mairūno
- 1/3 a.š džiovinto baziliko
- 1/3 a.š džiovinto raudonėlio
- 1 žiupsnelio druskos
Instrukcijos
- Pirmiausia pasiruošiame česnakinį padažą – dubenėlyje sumaišome rūgpienį ir majonezą.
- Įspaudžiame česnako skilteles, pabarstome druska, beriame džiovinto baziliko, raudonėlio, mairūno ir gerai išmaišome.
- Paruoštą padažą dedame į šaldytuvą, kad pastovėtų, kol pasiruošime kitus ingredientus.
- Keptuvėje įkaitiname šiek tiek aliejaus, dedame pjaustytą vištos krūtinėlės filė, įspaudžiame česnako skilteles, pabarstome druska, prieskonių mišiniu vištienai, išmaišome ir keletą minučių pakepiname.
- Kepimo pabaigoje įdedame šaukštą pomidorų padažo, išmaišome ir dar trumpai pakepiname.
- Agurką, iceberg salotą ir pomidorus supjaustome.
- Į dubenį dedame pjaustytą iceberg salotą, įdedame 2-3 valgomuosius šaukštus pasiruošto padažo ir išmaišome.
- Imame lavašą, dedame iceberg salotų, pjaustytus agurką ir pomidorus, keptą vištieną.
- Užpilame 2 valgomuosius šaukštus padažo ir sulankstome.
- Kepame kelias minutes sumuštinių keptuve arba orkaitėje.
Pabaiga
Naminiai kebabai su vištiena, daržovėmis ir česnakiniu padažu paruošti, skanaus!