Naminis pomidorų padažas

Autorius:
Loreta

Išsivirti gardaus pomidorų padažo namuose nėra jau taip ir sudėtinga. Žinoma, jis nebus toks ryškiai raudonas ir labai tirštas, bet savo skoniu tikrai nenusileis parduotuviniui bei kuo puikiausiai tiks troškiniams, sriuboms, sumuštiniams, picoms ir be abejonės makaronų patiekalams pagardinti.

Tokiam naminiui pomidorų padažui geriausia rinktis gerai sunokusius, plona odele pomidorus. Iškepus ir sutrynus juos el. trintuvu, odelių padaže beveik ir nesijaus.

Receptas

Labai gardus naminis pomidorų padažas su šviežiais bazilikais bei lengvai karamelizuotais svogūnais. Turintiems naminių pomidorų perteklių tikrai verta pabandyti išsivirti.
Porcijos 3
Paruošti 10 min
Kepti 1 valandą

Ingredientai

  • 1500 g gerai sunokusių pomidorų
  • 5 skiltelės česnako
  • 1 v.š rudojo cukraus
  • 1 galvutė svogūno
  • 50 ml alyvuogių aliejaus
  • 5 lapeliai šviežio baziliko
  • 1 žiupsnis druskos
  • 1 žiupsnelis maltų kvapiųjų pipirų

Instrukcijos

  • Česnako skiteles nulupame.
  • Sudedame į keramikinį indą, užpilame alyvuogių aliejumi, indą uždengiame dangčiu.
  • Kepame iki 200 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje apie 15-20 minučių.
  • Mažesnius pomidorus perpjauname pusiau, didesnius į keturias dalis, sudedame į kepimo indą.
  • Pabarstome druska, maltais kvapiaisiais pipirais, apšlakstome trupučiu alyvuogių aliejaus.
  • Kepame iki 200 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje apie 45-50 minučių.
  • Kol pomidorai kepa – pasiruošiame svogūnus.
  • Keptuvėje įkaitiname šiek tiek aliejaus, dedame kapotus svogūnus, pabarstome druska ir kepiname kol svogūnai suminkštės.
  • Užberiame rudojo cukraus, išmaišome ir dar keletą minučių pakepiname kol svogūnai lengvai karamelizuosis.
  • Į puodą dedame keptus pomidorus, keptas česnako skilteles, karamelizuotus svogūnus, keletą baziliko lapelių.
  • Viską sutriname el. trintuvu iki vientisos masės.
  • Paragaujame ar netrūksta druskos ir ant labai silpnos ugnies padažą užviriname, atsargiai – užviręs padažas gali neblogai pasitaškyti.
  • Užvirusį padažą paverdame apie 10 minučių, supilstome į sterilizuotus stiklainius uždengiame/užsukame dangteliais.
  • Uždengiame storu rankšluosčiu ir paliekame nakčiai atvėsti.

Pabaiga

Naminis pomidorų padažas paruoštas. Laikomas vėsioje tamsioje vietoje kuo puikiausiai išsilaiko iki trijų mėnesių.

Daugiau