Patisonų blynai

Autorius:
Loreta

Nors su cukinijomis šiais metais ir lūdesys, bet galiu pasidžiaugti, kad patisonų derlius labai džiugina. Juos, kaip ir cukinijas labai mėgstu ir naudoju visur kur tik įmanoma. Patisonai skaniai nukeliauja ir į blynų ar pyragų tešlą, įvairias sriubas ar troškinius, makaronų ar mėsos patiekalus.

Šiandien šeimynai pusryčiams kepiau jų mėgstamus varškės ir patisonų blynus. Receptas – ČIA. Tik šį kartą dar ir papildžiau naujais skoniais. Šaldytuve turėjau nedidelį “Daktariškos dešros” gabalėlį, jei tokios nėmėgstate/nevalgote galite keisti kumpeliu arba nedėti visai. Gavosi tikrai labai skanūs bei sotūs patisonų ir varškės blynai su sūriu ir dešra.

Receptas

Rimtesnių blynų mėgėjams – labai skanūs bei sotūs patisonų ir varškės blynai su sūriu ir dešra.
Porcijos 4
Paruošti 15 min
Kepti 20 min

Ingredientai

  • 1 patisonas
  • 1 morka
  • 1 kiaušinis
  • 150 g varškės
  • 4 v.š miltų
  • 1 žiupsnis žalumynų smulkintų
  • 50 g sūrio
  • 50 g dešros "Daktariškos"
  • 1 žiupsnelio druskos
  • 1 a.š universalaus prieskonių mišinio
  • 2 skiltelių česnako

Instrukcijos

  • Česnako skilteles, morką ir sūrį sutarkuojame smulkia tarkele.
  • Patisoną, daktarišką dešrą sutarkuojame burokine tarkele.
  • Į dubenį dedame varškę, tarkuotus patisonus, dešrą, sūrį, morką, česnako skilteles, beriame miltus.
  • Įmušame kiaušinį, beriame smulkintus žalumynus, pabarstome druska, mėgiamais prieskoniais ir užmaišome vientisą tešlą.
  • Į gerai įkaitintą keptuvę su trupučiu aliejaus šaukštu dedame pasiruoštos tešlos suformuodami norimo dydžio blynus.
  • Kepame po kelias minutes iš abiejų pusių.

Pabaiga

Patisonų ir varškės blynai su sūriu ir dešra paruošti, patiekiu su grietine, skanaus!

Daugiau