Rūkytos žuvies užtepėlė

Autorius:
Loreta

Darbo nedaug, o skonis tiesiog nuostabus – labai gardi rūkyto šamo užtepėlė pusryčių sumuštiniui ir ne tik.

Nuo vakar liko, kiek mažiau nei pusė, nesuvalgyto rūkyto šamo, tad šiandien sugalvojau pusryčiams pasidaryti užtepėlės su juo. Užtepėlė gavosi skanesnė nei tikėjausi. Labai patiko. Esant poreikiui – rūkytą šamą galima keisti kita žuvimi.

Receptas

Mėgstantiems įvairias rūkytos žuvies užtepėles tikrai patiks.
Porcijos 4
Paruošti 15 min

Ingredientai

  • 2 kietai virti kiaušiniai
  • 250 g rūkyto šamo
  • 3 v.š konservuotų kukurūzų
  • 4 marinuoti agurkėliai
  • 1 v.š majonezo
  • 1 žiupsnelis druskos
  • 1 žiupsnelis maltų kvapiųjų pipirų
  • 1 žiupsnis smulkintų svogūnų laiškų

Instrukcijos

  • Kietai virtus kiaušinius perpjauname pusiau, išimame trynius, kuriuos dedame į dubenį.
  • Įdedame majonezo, beriame smulkintus svogūnų laiškus ir sutriname šakute.
  • Į dubenį beriame labai smulkiai pjaustytus virtų kiaušinių baltymus, marinuotus agurkėlius, rūkytą šamą, konservuotus kukurūzus.
  • Pabarstome druska, maltais kvapiaisiais pipirais ir išmaišome.

Pabaiga

Rūkyto šamo užtepėlė paruošta, tepame ant paskrudinto batono riekelių ar mėgstamų trapučių, skanaus!

Daugiau