Ryžių, vištienos ir žiedinio kopūsto užkepėlė

Autorius:
Loreta

Ne tik labai skani, bet ir soti, tikrai nesudėtingai pagaminama virtų ryžių, vištienos ir žiedinio kopūsto užkepėlė su sūriu. Tokios užkepėlės pilnai užteko mūsų keturių asmenų šeimai, dviems suaugusiems ir dviems vaikams, bei dar liko kiek mažiau nei pusė indo užkepėlės sekančiam kartui.

Receptas

Įvairių užkepėlių, kuriose gausu sūrio ir vištienos, gerbėjams tikrai patiks.
Porcijos 5
Paruošti 1 valandą
Kepti 30 min

Ingredientai

  • 150 g "Basmati" ryžių
  • 500 g vištos krūtinėlės filė
  • 1 pusė žiedinio kopūsto
  • 1 didelė morka
  • 1 galvutė svogūno
  • 150 g fermentinio sūrio
  • 150 ml riebios grietinėlės
  • 150 ml švelniai sūdyto vištienos sultinio
  • 3 v.š sviesto
  • 4 skiltelės česnako
  • 2 a.š universalaus prieskonių mišinio
  • 1 žiupsnis manų kruopų

Instrukcijos

  • Keptuvėje išlydome valgomąjį šaukštą sviesto, dedame pjaustytą vištos krūtinėlės filė.
  • Pabarstome druska, maltais kvapiaisiais pipirais, beriame arbatinį šaukštelį universalaus prieskonių mišinio, įspaudžiame keturias česnako skilteles ir 3-4 minutes pakepiname.
  • Beriame kubeliais pjaustytą svogūną, burokine tarkele tarkuotą morką, išmaišome ir dar 3-4 minutes pakepiname.
  • Beriame pjaustytą žiedinį kopūstą, išmaišome ir dar kelias minutes pakepiname.
  • Atidedame.
  • Gerai perplautus ryžius išverdame pasūdytame vandenyje pagal gamintojo rekomendacijas.
  • Išvirusius nusunkiame, idedame valgomąjį šaukštą sviesto, beriame arbatinį šaukštelį universalaus prieskonių mišinio ir išmaišome.
  • Atidedame.
  • Puodelyje sumaišome švelniai sūdytą vištienos sultinį su grietinėle.
  • Fermentinį sūrį sutakuojame burokine tarkele.
  • Kepimo indą ištepame sviestu, pabarstome manų kruopomis.
  • Tolygiai paskirstydami per visą kepimo indą, šiek tiek paspausdami šaukštu sudedame virtus su sviestu ir prieskoniais maišytus ryžius.
  • Ant viršaus dedame su daržovėmis pakepintą vištieną.
  • Beriame tarkuoto fermentinio sūrio.
  • Užpilame su grietinėle maišytą švelniai sūdytą vištienos sultinį.
  • Kepame iki 180 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje apie 30 minučių.

Pabaiga

Ryžių, vištienos ir žiedinio kopūsto užkepėlė su sūriu paruošta. Jei mėgstate, prieš patiekiant, pabarstykite smulkintais žalumynais. Skanaus!

Daugiau