Senovinė vyšnių uogienė

Autorius:
Loreta

Laiko patikrintas ir ko gero visiems labai gerai žinomas vyšnių uogienės receptas. Taip vyšnių uogienę virdavo mano močiutė, o dabar kasmet sode prisirpus vyšnioms skubu ir aš išsivirti gardžiosios vyšnių uogienės.

Virdama vyšnių uogienę visada naudojuosi močiutės patarimu, kad cukraus turi būti būtent tiek, kiek ir vyšnių. Taip cukraus reikia nemažai, bet uogienė juk ir turi būti saldaus skonio, o ir nevalgome jos kibirais – pasimėgaudami įsidedame tik vieną kitą šaukštelį šalia blynų. Žinoma, su mano nuomone galite ir nesutikti, cukraus dėti mažiau, bet nerekomenduoju to daryti.

Receptas

Patiks pasiilgusiems tikro, sodraus vyšnių skonio uogienės.
Porcijos 5
Paruošti 1 valandą
Kepti 1 valandą

Ingredientai

  • 1 kilogramo vyšnių
  • 1 kilogramo cukraus

Instrukcijos

  • Vyšnias švariai nuplauname ir išimame kauliukus.
  • Dedame į puodą ir užpilame cukrumi.
  • Uždengiame puodą dangčiu ir dedame į šaldytuvą mažiausiai dvylikai valandų pastovėti.
  • Išmaišome, uždedame puodą ant ugnies ir verdame ant vidutinio kaitrumo ugnies nuo užvirimo pradžios apie 15-20 minučių.
  • Išjungiame ugnį, paliekame maždaug valandai pastovėti.
  • Dar kartą užviriname ir nuo užvirimo pradžios vėl verdame apie 15 minučių.
  • Jei virimo metu susidaro putos – jas būtinai nugriebiame.

Pabaiga

Išpilstome uogienę į švarius, iškaitintus dar šiltus stiklainius, juos užsukame/uždarome ir padedame šiltai atvėsti. Senovinė vyšnių uogienė paruošta, skanaus!

Daugiau