Laiko patikrintas ir ko gero visiems labai gerai žinomas vyšnių uogienės receptas. Taip vyšnių uogienę virdavo mano močiutė, o dabar kasmet sode prisirpus vyšnioms skubu ir aš išsivirti gardžiosios vyšnių uogienės.
![](https://jaukusskoniai.lt/wp-content/uploads/2023/07/Senovine-vysniu-uogiene-1-600x400.jpg)
Virdama vyšnių uogienę visada naudojuosi močiutės patarimu, kad cukraus turi būti būtent tiek, kiek ir vyšnių. Taip cukraus reikia nemažai, bet uogienė juk ir turi būti saldaus skonio, o ir nevalgome jos kibirais – pasimėgaudami įsidedame tik vieną kitą šaukštelį šalia blynų. Žinoma, su mano nuomone galite ir nesutikti, cukraus dėti mažiau, bet nerekomenduoju to daryti.
Receptas
![](https://jaukusskoniai.lt/wp-content/uploads/2023/07/Gardziausia-vysniu-uogiene-400x600.jpg)
Patiks pasiilgusiems tikro, sodraus vyšnių skonio uogienės.
Ingredientai
- 1 kilogramo vyšnių
- 1 kilogramo cukraus
Instrukcijos
- Vyšnias švariai nuplauname ir išimame kauliukus.
- Dedame į puodą ir užpilame cukrumi.
- Uždengiame puodą dangčiu ir dedame į šaldytuvą mažiausiai dvylikai valandų pastovėti.
- Išmaišome, uždedame puodą ant ugnies ir verdame ant vidutinio kaitrumo ugnies nuo užvirimo pradžios apie 15-20 minučių.
- Išjungiame ugnį, paliekame maždaug valandai pastovėti.
- Dar kartą užviriname ir nuo užvirimo pradžios vėl verdame apie 15 minučių.
- Jei virimo metu susidaro putos – jas būtinai nugriebiame.
Pabaiga
Išpilstome uogienę į švarius, iškaitintus dar šiltus stiklainius, juos užsukame/uždarome ir padedame šiltai atvėsti. Senovinė vyšnių uogienė paruošta, skanaus!