Silkė su pievagrybiais

Autorius:
Loreta

Labai gardi silkė su pievagrybiais, paprika ir morkomis. Be majonezo, tad kuo puikiausiai tiks ir artėjančių šv. Kūčių stalui.

Jei nemėgstate poro, vietoje jų kartu su paprika, pievagrybiais ir morkomis, galite pakepinti svogūną. Taip paruoštą silkę su pievagrybiais galima valgyti tiesiog vieną, su karštomis virtomis bulvėmis arba užteptą ant paskrudinto batono ar duonos riekelių.

Receptas

Ir kasdieniam, ir šventiniam stalui kuo puikiausiai tinkanti silkė su pievagrybiais, kuri išties patiks silkutės mylėtojams.
Porcijos 3

Ingredientai

  • 150 g silkės filė juostelių
  • 1 didelė morka
  • 1/2 raudonos saldžios paprikos
  • 1 nedidelio gabalėlio poro
  • 10 pievagrybių
  • 2 v.š pomidorų padažo
  • 1 žiupsnelio druskos
  • 15 ml aliejaus

Instrukcijos

  • Morką sutarkuojame burokine tarkele.
  • Nuvalytus pievagrybius supjaustome griežinėliais, papriką – stambesniais kubeliais, porą – pusžiedžiais.
  • Keptuvėje įkaitiname aliejų, beriame burokine tarkele tarkuotas morkas, pjaustytus papriką, porą ir pievagrybius.
  • Pabarstome druska, išmaišome ir keletą minučių pakepiname.
  • Įdedame pomidorų padažo, išmaišome, keletą minučių pakepiname ir atvėsiname.
  • Sudedame pjaustytą silkės filė ir išmaišome.

Pabaiga

Silkė su pievagrybiais paruošta. Valgome tiesiog vieną, su karštomis virtomis bulvėmis ar tepame ant paskrudinto batono ar duonos riekelių, skanaus!

Daugiau