Ir kasdieniniam, ir šventiniam stalui tinkanti tiesiog neatsivalgomai skani silkės mišrainė su pievagrybiais be majonezo.
Taip paruoštą silkės mišrainę skanu valgyti tiesiog vieną, su karštomis keptomis ar virtomis bulvėmis arba užteptą ant paskrudinto batono ar duonos riekelių.
Receptas
Receptas pasiilgusiems silkutės
Ingredientai
- 150 g silkės filė juostelių
- 1 morka didelė
- 4 v.š kukurūzų konservuotų
- 1/5 gabalėlio poro
- 12 pievagrybių
- 2 v.š pomidorų padažo
- 1 žiupsnis druskos
- 1 žiupsnelis kvapiųjų pipirų maltų
- 10 ml aliejaus
Instrukcijos
- Pievagrybius nuvalome ir supjaustome griežinėliais.
- Morką pirmiausia supjaustome griežinėliais, o po to šiaudeliais, porą – pusžiedžiais, silkės filė – norimo dydžio gabalėliais.
- Keptuvėje įkaitiname šiek tiek aliejaus, beriame pjaustytas morkas, porą, pievagrybius, pabarstome druska, maltais kvapiaisiais pipirais, išmaišome ir kepiname kol daržovės suminkštės.
- Daržovėms suminkštėjus įdedame pomidorų padažo, išmaišome ir trumpai pakepiname.
- Paliekame atvėsti.
- Į dubenį su atvėsusiomis kepintomis daržovėmis beriame konservuotus kukurūzus, silkės filė gabalėlius, išmaišome.
Pabaiga
Silkė su pievagrybiais paruošta, skanaus!