Silpnai rauginti agurkėliai

Autorius:
Loreta

Esu išbandžiusi ne vieną šviežių agurkėlių rauginimo receptą ir mano manymu, būtent šis yra ne tik vienas lengviausių, paprasčiausių, bet ir gardžiausių. Darbo čia labai nedaug, ingredientai paprasti, o ir nereikia labai ilgai laukti – paraugus agurkėlius iš vakaro, sekančią dieną jau galima ir skanauti.

Agurkėlių rauginimui imu platesnį bei žemesnį įndą, į kurį agurkėlius sudedu dviem eilėmis. Dėl “rūgštelės” įdedu citrinos, nepagailiu krapų, būtinai įdedu ir krapų žiedynų, jei tik turiu.

Taip pat agurkėlių rauginimui dažniausiai renkuosi kambario temperatūros, gazuotą mineralinį vandenį, turintį šiek tiek sūrumo, tačiau tinka ir kitas geriamasis ar šaltinio vanduo. Svarbu, kad vanduo būtų gazuotas.

Receptas

Šis receptas tikrai patiks mėgstantiems gardžius ir traškius, silpnai paraugintus agurkėlius.
Porcijos 4
Paruošti 5 min

Ingredientai

  • 10 nedidelių trumpavaisių agurkėlių
  • 1 pusės citrinos
  • 6 skiltelių česnako
  • 1 arbatinio šaukštelio druskos
  • 1 pundelio krapų
  • 5 krapų žiedynų
  • 300 mililitrų gazuoto mineralinio vandens

Instrukcijos

  • Trumpavaisius, nedidelius agurkėlius švariai nuplauname, išilgai perjauname į keturias dalis ir sudedame į indą.
  • Dedame pusiau perpjautas česnako skilteles, pjaustytą citriną, beriame smulkintus krapus.
  • Pabarstome druska, uždengiame indą ir kokią minutę gerai pakratome.
  • Sudedame krapų žiedynus ir užpilame gazuotu mineraliniu vandeniu, kad pilnai apsemtų.
  • Uždengiame indą dangčiu ir dedame į šaldytuvą nakčiai.

Pabaiga

Silpnai rauginti agurkėliai paruošti – galima skanauti! Juos patariu suvalgyti per pirmas dvi tris dienas, kuomet jie ir skaniausi ir traškiausi. Skanaus!

Daugiau