Esu išbandžiusi ne vieną šviežių agurkėlių rauginimo receptą ir mano manymu, būtent šis yra ne tik vienas lengviausių, paprasčiausių, bet ir gardžiausių. Darbo čia labai nedaug, ingredientai paprasti, o ir nereikia labai ilgai laukti – paraugus agurkėlius iš vakaro, sekančią dieną jau galima ir skanauti.
![](https://jaukusskoniai.lt/wp-content/uploads/2023/06/Skaniausi-rauginti-agurkeliai-400x600.jpg)
Agurkėlių rauginimui imu platesnį bei žemesnį įndą, į kurį agurkėlius sudedu dviem eilėmis. Dėl “rūgštelės” įdedu citrinos, nepagailiu krapų, būtinai įdedu ir krapų žiedynų, jei tik turiu.
![](https://jaukusskoniai.lt/wp-content/uploads/2023/06/Rauginti-agurkeliai-600x400.jpg)
Taip pat agurkėlių rauginimui dažniausiai renkuosi kambario temperatūros, gazuotą mineralinį vandenį, turintį šiek tiek sūrumo, tačiau tinka ir kitas geriamasis ar šaltinio vanduo. Svarbu, kad vanduo būtų gazuotas.
Receptas
![](https://jaukusskoniai.lt/wp-content/uploads/2023/06/Parauginti-agurkeliai-400x600.jpg)
Šis receptas tikrai patiks mėgstantiems gardžius ir traškius, silpnai paraugintus agurkėlius.
Ingredientai
- 10 nedidelių trumpavaisių agurkėlių
- 1 pusės citrinos
- 6 skiltelių česnako
- 1 arbatinio šaukštelio druskos
- 1 pundelio krapų
- 5 krapų žiedynų
- 300 mililitrų gazuoto mineralinio vandens
Instrukcijos
- Trumpavaisius, nedidelius agurkėlius švariai nuplauname, išilgai perjauname į keturias dalis ir sudedame į indą.
- Dedame pusiau perpjautas česnako skilteles, pjaustytą citriną, beriame smulkintus krapus.
- Pabarstome druska, uždengiame indą ir kokią minutę gerai pakratome.
- Sudedame krapų žiedynus ir užpilame gazuotu mineraliniu vandeniu, kad pilnai apsemtų.
- Uždengiame indą dangčiu ir dedame į šaldytuvą nakčiai.
Pabaiga
Silpnai rauginti agurkėliai paruošti – galima skanauti! Juos patariu suvalgyti per pirmas dvi tris dienas, kuomet jie ir skaniausi ir traškiausi. Skanaus!