Šparaginės pupelės su kiauliena padaže

Autorius:
Loreta

Paprastas, tačiau tikrai neprastas patiekalas, kurį pamėgs visa šeima – šparaginės pupelės su kiauliena padaže. Šiek tiek panašu į guliašą, papildytą šparaginėmis pupelėmis ir cukinija.

Aš gaminau su kiaulienos išpjova, tačiau tiktų ir kiaulienos mentė, kumpis ar net sprandinė, o jei labiau mėgstate vištieną – gaminkite su vištos šlaunelių mėsa ar krūtinėle. Bus ne mažiau skanu.

Receptas

Ne tik labai skanu, sotu, bet lengvai pagaminama.
Paruošti 5 min
Kepti 40 min

Ingredientai

  • 400 g kiaulienos išpjovos
  • 1 nedidelė cukinija
  • 2 saujos šparaginių pupelių
  • 3 v.š pomidorų padažo
  • 150 ml. pieno
  • 1 v.š miltų
  • 1 žiupsnis krapų smulkintų
  • 1 žiupsnis svogūnų laiškų smulkintų
  • 1/2 a.š universalaus prieskonių mišinio
  • 1 žiupsnelis druskos
  • 1 žiupsnelis kvapiųjų pipirų maltų
  • 10 ml aliejaus

Instrukcijos

  • Šparagines pupeles nuplauname, nukerpame galiukus, sudedame į puodą, užpilame šaltu vandeniu, pasūdome.
  • Verdame pasūdytame vandenyje ant vidutinio kaitrumo ugnies apie 2-3 minutes nuo užvirimo pradžios.
  • Išvirusias nusunkiame, perliejame šaltu vandeniu, supjaustome.
  • Kiaulienos išpjovą supjaustome vieno kąsnio gabalėliais, cukiniją – storesniais šiaudeliais.
  • Keptuvėje įkaitiname šiek tiek aliejaus, dedame pjaustytą kiaulienos išpjovą, pabarstome druska, maltais kvapiaisiais pipirais, išmaišome ir keletą minučių pakepiname.
  • Įdedame pomidorų padažo, išmaišome ir trumpai pakepiname.
  • Beriame pjaustytą cukiniją ir šparagines pupeles, išmaišome ir kepiname kol daržovės suminkštės.
  • Daržovėms suminkštėjus beriame šaukštą miltų.
  • Išmaišome, trumpai pakepiname ir nuolat maišydami supilame pieną.
  • Beriame smulkintus krapus, svogūnų laiškus, universalaus prieskonių mišinio, išmaišome.
  • Keptuvę uždengiame dangčiu ir dar keletą minučių patroškiname ant silpnos ugnies.

Pabaiga

Šparaginės pupelės su kiauliena padaže paruoštos, patiekiame su mėgiamu garnyru. Skanaus!

Daugiau