Paprastas, tačiau tikrai neprastas patiekalas, kurį pamėgs visa šeima – šparaginės pupelės su kiauliena padaže. Šiek tiek panašu į guliašą, papildytą šparaginėmis pupelėmis ir cukinija.

Aš gaminau su kiaulienos išpjova, tačiau tiktų ir kiaulienos mentė, kumpis ar net sprandinė, o jei labiau mėgstate vištieną – gaminkite su vištos šlaunelių mėsa ar krūtinėle. Bus ne mažiau skanu.
Receptas

Ne tik labai skanu, sotu, bet lengvai pagaminama.
Ingredientai
- 400 g kiaulienos išpjovos
- 1 nedidelė cukinija
- 2 saujos šparaginių pupelių
- 3 v.š pomidorų padažo
- 150 ml. pieno
- 1 v.š miltų
- 1 žiupsnis krapų smulkintų
- 1 žiupsnis svogūnų laiškų smulkintų
- 1/2 a.š universalaus prieskonių mišinio
- 1 žiupsnelis druskos
- 1 žiupsnelis kvapiųjų pipirų maltų
- 10 ml aliejaus
Instrukcijos
- Šparagines pupeles nuplauname, nukerpame galiukus, sudedame į puodą, užpilame šaltu vandeniu, pasūdome.
- Verdame pasūdytame vandenyje ant vidutinio kaitrumo ugnies apie 2-3 minutes nuo užvirimo pradžios.
- Išvirusias nusunkiame, perliejame šaltu vandeniu, supjaustome.
- Kiaulienos išpjovą supjaustome vieno kąsnio gabalėliais, cukiniją – storesniais šiaudeliais.
- Keptuvėje įkaitiname šiek tiek aliejaus, dedame pjaustytą kiaulienos išpjovą, pabarstome druska, maltais kvapiaisiais pipirais, išmaišome ir keletą minučių pakepiname.
- Įdedame pomidorų padažo, išmaišome ir trumpai pakepiname.
- Beriame pjaustytą cukiniją ir šparagines pupeles, išmaišome ir kepiname kol daržovės suminkštės.
- Daržovėms suminkštėjus beriame šaukštą miltų.
- Išmaišome, trumpai pakepiname ir nuolat maišydami supilame pieną.
- Beriame smulkintus krapus, svogūnų laiškus, universalaus prieskonių mišinio, išmaišome.
- Keptuvę uždengiame dangčiu ir dar keletą minučių patroškiname ant silpnos ugnies.
Pabaiga
Šparaginės pupelės su kiauliena padaže paruoštos, patiekiame su mėgiamu garnyru. Skanaus!