Šparagines pupeles pagaliau iš savo daržo lysvės skinu pilnu tempu, tad vis įtraukiu jas ir į šeimos dienos meniu. Man asmeniškai šparaginės pupelės pačios skaniausios trumpai apvirtos ir apkeptos ant sviesto su trupučiu česnako, žalumynais ir sūriu. Receptas – ČIA.

Vyro ir vaikų taip paruoštos šparaginės pupelės, kaip pagrindinis patiekalas, labai nežavi, patinka, nebent patiektos tik kaip garnyras prie mėsos patiekalų, tad ruošdama šparagines pupeles jiems – būtinai gaminu su mėsa. Taip paruoštos keptos šparaginės pupelės su malta mėsa ir sūriu mano vyrukams labai patinka.
Receptas

Skani idėja greitiems ir sotiems pietums.
Ingredientai
- 4 saujos šparaginių pupelių
- 300 g smulkinto kiaulienos kumpio
- 100 g puskiečio sūrio "Gouda"
- 2 skiltelių česnako
- 2 v.š pomidorų padažo
- 1/2 a.š universalaus prieskonių mišinio
- 10 ml aliejaus
- 1 saujos žalumynų smulkintų
- 1 žiupsnelio druskos
- 1 žiupsnelio kvapiųjų pipirų maltų
Instrukcijos
- Šparagines pupeles nuplauname, nukerpame galiukus, sudedame į puodą, užpilame šaltu vandeniu, pasūdome.
- Verdame pasūdytame vandenyje ant vidutinio kaitrumo ugnies apie 2-3 minutes nuo užvirimo pradžios.
- Išvirusias nusunkiame, perliejame šaltu vandeniu, supjaustome.
- Keptuvėje įkaitiname šiek tiek aliejaus, dedame smulkintą kiaulienos kumpį, pabarstome druska, maltais kvapiaisiais pipirais, įtarkuojame česnako skilteles, išmaišome ir keletą minučių pakepiname.
- Dedame pomidorų padažo, apvirtas šparagines pupeles, beriame smulkintus žalumynus, išmaišome ir dar trumpai pakepiname.
- Ant viršaus užberiame tarkuoto puskiečio sūrio, pašildome kol sūris išsilydys ir patiekiame.
Pabaiga
Šparaginės pupelės su malta mėsa ir sūriu paruoštos, patiekiame su mėgstamomis daržovėmis, skanaus!