Tinginių cepelinai su mėsa

Autorius:
Loreta

Labai gardūs virtų bulvių ir varškės cepelinai su maltos mėsos įdaru. Gaminant juos, jei tik yra galimybė, bulves siūlyčiau išsivirti ir vakaro. Labai svarbu, kad prieš tarkuojant bulves jos būtų labai gerai atvėsusios. Nes jei sumaišant su kiaušiniu ir varške, bulvės bus dar šiltos – gera tešla nesigaus, gausis prie rankų limpanti pliurzė iš kurios skanių cepelinų išvirti nepavyks.

Taip pat labai svarbu, kad ir maltos mėsos įdaras prieš dedant ant tešlos paplotėlio būtų gerai atvėsęs.

Receptas

Mėgstantiems virtų bulvių cepelinus tikrai patiks šie minkštučiai tinginių cepelinai su maltos mėsos įdaru.
Porcijos 4
Paruošti 20 min
Kepti 40 min

Ingredientai

Bulvių ir varškės tešlos ingredientai:

  • 8 su lupena virtos bulvės
  • 300 g pusriebės varškės
  • 1 kiaušinis
  • 5 v.š manų kruopų
  • 3 v.š bulvių krakmolo
  • 1 žiupsnis druskos

Maltos mėsos įdaro ingredientai:

  • 500 g malto kiaulienos kumpio
  • 1 galvutė svogūno
  • 20 g sviesto
  • 50 ml vandens
  • 1 a.š universalaus prieskonių mišinio
  • 1 žiupsnelio druskos
  • 1 žiupsnelio maltų kvapiųjų pipirų

Instrukcijos

  • Keptuvėje išlydome sviestą, dedame kapotą svogūną, pabarstome druska ir keletą minučių pakepiname.
  • Sudedame maltą mėsą, pabarstome maltais kvapiaisiais pipirais, mėgiamais prieskoniais, įpilame vandens arba sultinio ir vis pamaišydami keletą minučių pakepiname. Atidedame ir atvėsiname.
  • Su lupena virtas bulves labai gerai atvėsiname ir nulupame, sutarkuojame smulkia tarkele arba sumalame mėsmale.
  • Į dubenį ar gilesnę lėkštę dedame tarkuotas bulves, varškę, beriame manų kruopas, bulvių krakmolą, įmušame kiaušinį.
  • Pabarstome druska ir gerai išminkome.
  • Vandeniu sudrėkintomis rankomis imame bulvių tešlos, iš kurios padarome paplotėlį, ant kurio dedame po maždaug vieną kupiną valgomąjį šaukštą pasiruošto maltos mėsos įdaro, užspaudžiame suformuodami cepeliną.
  • Puode užviriname vandenį, pasūdome.
  • Stiklinėje su 50ml. vandens ištirpiname valgomąjį šaukštą bulvių krakmolo ir supilame į puodą su verdančiu vandeniu, kuriame virsime tinginių cepelinus.
  • Suformuotus cepelinus dedame į verdantį pasūdytą vandenį ir verdame ant silpnesnės ugnies apie 8-10 minučių nuo iškilimo į paviršių pradžios.

Pabaiga

Tinginių cepelinai su mėsos įdaru paruošti, patiekiame su mėgiamu padažu ar tiesiog grietine, skanaus!

Daugiau