Minkšti, purūs ir labai skanūs, tokie tinginių cepelinai iš varškės mano vaikams patinka daug labiau nei tikrieji.
![](https://jaukusskoniai.lt/wp-content/uploads/2024/01/Tinginiu-cepelinai-be-bulviu-600x400.jpg)
Gamindama juos stengiuosi suformuoti kuo mažesnius. Mažesni išverda greičiau, virdami kiek pasipučia bei būna minkštesni ir bent jau mūsų šeimynai – skanesni.
Receptas
![](https://jaukusskoniai.lt/wp-content/uploads/2024/01/Cepelinai-be-bulviu-400x600.jpg)
Nuostabaus skonio tinginių cepelinai be bulvių su ypatingai gardžiu vištienos įdaru.
Ingredientai
Tešlai:
- 400 g riebios varškės
- 1 kiaušinis
- 5 v.š "Karališkų" manų kruopų
- 3 v.š bulvių krakmolo
- 1 žiupsnio druskos
Įdarui:
- 500 g virtos vištos krūtinėlės filė
- 1 morka
- 1 galvutė svogūno
- 4 pievagrybiai
- 30 ml grietinėlės
- 1 a.š universalaus prieskonių mišinio
- 1 žiupsnelis druskos
- 1 žiupsnis smulkintų krapų
- 1 žiupsnis smulkintų svogūnų laiškų
- 20 g sviesto
Instrukcijos
- Pirmiausia pasiruošiame mėsos įdarą – keptuvėje išlydome sviestą, dedame kapotą svogūną, burokine tarkele tarkuotą morką, pjaustytus pievagrybius.
- Pabarstome druska ir keletą minučių pakepiname.
- Dedame smulkintą virtą vištieną, pabarstome universaliu prieskonių mišiniu, beriame smulkintus krapus, svogūnų laiškus, išmaišome, įpilame grietinėlės ir keletą minučių patroškiname keptuvę uždengę dangčiu.
- Paliekame atvėsti.
- Į dubenį dedame varškę, beriame bulvių krakmolą, “Karališkas” manų kruopas, pabarstome druska, įmušame kiaušinį.
- Gerai išminkome iki vientisos masės.
- Imame pasiruoštos masės.
- Suformuojame paplotėlį ant kurio dedame maždaug valgomąjį šaukštą pasiruošto mėsos įdaro ir užspaudžiame suformuodami “cepeliną”.
- Verdame pasūdytame vandenyje ant silpnos ugnies apie 8-10 minučių (priklausomai nuo jų dydžio) nuo iškilimo į paviršių pradžios.
Pabaiga
Tinginių cepelinai be bulvių paruošti, patiekame su mėgiamu padažu. Skanaus!