Tinginių cepelinai

Autorius:
Loreta

Minkšti, purūs ir labai skanūs, tokie tinginių cepelinai iš varškės mano vaikams patinka daug labiau nei tikrieji.

Gamindama juos stengiuosi suformuoti kuo mažesnius. Mažesni išverda greičiau, virdami kiek pasipučia bei būna minkštesni ir bent jau mūsų šeimynai – skanesni.

Receptas

Nuostabaus skonio tinginių cepelinai be bulvių su ypatingai gardžiu vištienos įdaru.
Porcijos 4
Paruošti 25 min
Kepti 10 min

Ingredientai

Tešlai:

  • 400 g riebios varškės
  • 1 kiaušinis
  • 5 v.š "Karališkų" manų kruopų
  • 3 v.š bulvių krakmolo
  • 1 žiupsnio druskos

Įdarui:

  • 500 g virtos vištos krūtinėlės filė
  • 1 morka
  • 1 galvutė svogūno
  • 4 pievagrybiai
  • 30 ml grietinėlės
  • 1 a.š universalaus prieskonių mišinio
  • 1 žiupsnelis druskos
  • 1 žiupsnis smulkintų krapų
  • 1 žiupsnis smulkintų svogūnų laiškų
  • 20 g sviesto

Instrukcijos

  • Pirmiausia pasiruošiame mėsos įdarą – keptuvėje išlydome sviestą, dedame kapotą svogūną, burokine tarkele tarkuotą morką, pjaustytus pievagrybius.
  • Pabarstome druska ir keletą minučių pakepiname.
  • Dedame smulkintą virtą vištieną, pabarstome universaliu prieskonių mišiniu, beriame smulkintus krapus, svogūnų laiškus, išmaišome, įpilame grietinėlės ir keletą minučių patroškiname keptuvę uždengę dangčiu.
  • Paliekame atvėsti.
  • Į dubenį dedame varškę, beriame bulvių krakmolą, “Karališkas” manų kruopas, pabarstome druska, įmušame kiaušinį.
  • Gerai išminkome iki vientisos masės.
  • Imame pasiruoštos masės.
  • Suformuojame paplotėlį ant kurio dedame maždaug valgomąjį šaukštą pasiruošto mėsos įdaro ir užspaudžiame suformuodami “cepeliną”.
  • Verdame pasūdytame vandenyje ant silpnos ugnies apie 8-10 minučių (priklausomai nuo jų dydžio) nuo iškilimo į paviršių pradžios.

Pabaiga

Tinginių cepelinai be bulvių paruošti, patiekame su mėgiamu padažu. Skanaus!

Daugiau